Victor Ciorbea a demisionat din Senat, urmare a numirii la ASF

Senatorul PNL Victor Ciorbea şi-a anunţat, marţi, demisia din Senat, după ce a fost ales în conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară.

302 afișări
Imaginea articolului Victor Ciorbea a demisionat din Senat, urmare a numirii la ASF

Victor Ciorbea (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

El a menţionat că face acest gest pentru a evita o situaţie de incompatibilitate.

Vacantarea mandatului său a fost decisă de plen cu 114 voturi "pentru" şi patru voturi "împotrivă".

Victor Ciorbea a fost ales senator în colegiul uninominal 7 din Circumscripţia electorală nr.42 Bucureşti.

Plenul comun al celor două Camere a aprobat săptămâna trecută numirea lui Mişu Negriţoiu în funcţia de preşedinte, membru executiv al Consiliului ASF şi a lui Victor Ciorbea în funcţia de membru neexecutiv al Consiliului ASF. Numirile în funcţie au fost făcute pe durata rămasă a mandatului şi se aplică de la 1 mai 2014.

Votul a fost secret, cu buletine de vot.

Parlamentarii PDL au părăsit şedinţa în semn de protest faţă de nominalizarea lui Ciorbea. De altfel, PDL a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu această numire, CC urmând să ia în discuţie sesizarea în 30 aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici