Victor Rebengiuc explică de ce nu crede în votul dat de PSD pentru susţinerea iniţiativei „Fără Penali în Funcţii Publice”

  • Iniţiativa cetăţenească „Fără Penali în Funcţii Publice” mai are un singur test major de trecut în Parlament
  • Marţi va fi dezbătută în comisia juridică din Senat, apoi trebuie votată în plenul Senatului care are decizia finală
  • Victor Rebengiuc este unul dintre actorii care a susţinut această mişcare şi se bucură că are până acum succes
  • Nu a uitat de momentul în care PSD a încercat să le pună beţe în roate
  • Actorul spune că deputaţii social-democraţi au votat "pentru" în Camera Deputaţilor strict în scop electoral
1464 afișări

Victor Rebengiuc, Marius Manole sau Mihai Călin sunt doar câţiva dintre actorii care au promovat iniţiativa „Fără Penali în Funcţii Publice”.  Au ieşit în stradă şi au ajutat la strângerea semnăturilor. Au trecut doi ani de atunci.  Actorii nu regretă că s-au alăturat proiectului. Privesc însă cu îndoială la politicienii PSD care, în 2018, au pus beţe în roate acestei iniţiative şi acum se declară susţinători ai proiectului. Cu toţii aşteaptă ca vorbele să fie probate prin vot.

Parlamentul e doar un pas. Pentru a fi adoptată, iniţativa " Fără penali" are nevoie de 91 de voturi în Senat, apoi trebuie supusă votului popular, prin referendum. Vei decide atunci dacă vrei ca la articolul 37 din Constituţie să fie adăugat următorul alineat: „Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor şi Senat şi în funcţia de preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării”.

Victor Rebengiuc:Merita să susţinem o asemenea iniţiativă pentru că de 30 de ani avem numai penali în Parlament şi în Guvern şi în conducere. Asta de fapt este PSD-ul. El încearcă să cucerească, să adune voturi, pentru că o să spună în momentul în care adună destule voturi ca să-şi câştige din nou o majoritate în Parlament. 

Marius Manole, actor: Era de aşteptat într-un fel să cedeze clasa politică, pentru că iniţiativa asta fără penali nu era specifică niciunui partid. E un prim pas spre o clasă politică mult mai curată. 

Mihai Călin, actor:PSD încearcă să îşi construiască o altă imagine. În acelaşi timp şi pentru alegeri, pentru a salva ce se poate pentru alegerile locale, extrem de importante pentru ei şi parlamentare.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici