Videanu: Nica are obligaţia morală să demonstreze acuzaţiile

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat, sâmbătă, la Realitatea TV, că democrat-liberalii au fost şocaţi de declaraţia ministrului Dan Nica privind posibilitatea fraudării alegerilor prin turism electoral, precizând că acesta are obligaţia morală să demonstreze acest lucru.

20 afișări
Imaginea articolului Videanu: Nica are obligaţia morală să demonstreze acuzaţiile

Videanu: Nica are obligaţia morală să demonstreze acuzaţiile (Imagine. Sileviu Matei/Mediafax Foto)

"Noi trebuie să recunoaştem că am fost oarecum şocaţi de declaraţiile domnului ministru Nica, care are obligaţia să organizeze alegerile în numele Guvernului României şi să asigure legalitatea alegerilor în numele Guvernului României", a spus Adriean Videanu.

Întrebat dacă ministrul Nica va fi demis în urma acestor afirmaţii, Videanu a răspuns: "Nu ştiu ce să vă spun. Este decizia primului-ministru, nu am discutat acest lucru..Ideea este că domnul Nica a făcut aceste declaraţii chiar încercând să indice că un anumit partid se preocupă de fraudare".

Videanu a menţionat că remanierea Guvernului este "strict apanajul premierului şi al preşedintelui".

El a mai apreciat că relaţia dintre ministrul de Interne şi vicepremier şi prim-ministru este problema primului-ministru.

"Din punctul nostru de vedere, este absolut inacceptabil ca domnul Nica să insinueze că PDL chipurile s-ar pregăti de acest lucru", a adăugat Videanu, precizând că, în urma afirmaţiilor acestuia, a discutat cu câţiva deţinători de autocare din România, concluzia fiind că informaţia dată de ministrul de Interne privind ocuparea tuturor autocarelor pentru ziua scrutinului este "falsă".

"Cred că domnul Nica are obligaţia morală şi instituţională să justifice acest lucru. Este o eroare maximă şi cred că are obligaţia să demonstreze acest lucru cu atât mai mult cu cât, în mod direct, şi-a atacat partenerul de coaliţie", a precizat Videanu.

El a ţinut să menţioneze că singurul partid politic care a fost la guvernare şi nu a organizat niciodată alegerile este PDL.

"În rest, toţi ceilalţi, PSD-ul le-a organizat aproape tot timpul. Cei care strigă «Lupul!», ei sunt cei care fac pe lupul. Probabil că ei ştiu cum se fură", a mai comentat Adriean Videanu.

Ministrul de Interne, Dan Nica, a afirmat vineri, la Craiova, că deţine informaţii conform cărora nu mai există niciun autocar liber de închiriat în 22 noiembrie şi 6 decembrie, apreciind că românii se pregătesc fie pentru turism la mănăstiri, fie "cineva s-a hotărât să organizeze turism electoral".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici