Videanu: PDL numără paralel voturile pe baza datelor oficiale, nu ştiu ce sistem foloseşte PSD

Liderul PDL Adriean Videanu a precizat, miercuri, că sistemul de numărare paralelă a voturilor folosit din 2004 de PDL nu vizează interacţionarea cu niciun reprezentant din secţiile de votare şi se bazează strict pe procesele verbale oficiale, după încheierea procesului de vot.

184 afișări
Imaginea articolului Videanu: PDL numără paralel voturile pe baza datelor oficiale, nu ştiu ce sistem foloseşte PSD

Adriean Videanu (Imagine: Andreea Blanatui/Mediafax Foto)

"Resping acuzaţiile că toate partidele folosesc acest sistem de numărare paralelă, noi nu interacţionăm cu absolut niciun reprezentant din secţiile de vot pe timpul procesului de votare. La noi numărarea paralelă începe după încheierea procesului de vot şi se bazează pe procesele verbale încheiate la secţiile de votare, procese care, conform legii, le pot solicita toţi reprezentanţii partidelor din secţiile de votare", a precizat, pentru MEDIAFAX, Adriean Videanu.

El a mai spus că nu cunoaşte care este sistemul pe care îl foloseşte PSD, dar sistemul PDL este simplu bazat pe datele oficiale. "Sistemul nostru de numărare este foarte simplu, bazat pe datele oficiale ale proceselor verbale înregistrate la secţiile de votare. Noi nu interaţionăm cu absolut nimeni în procesul de derulare a votului", a adăugat Videanu.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că la alegerile parlamentare USL va folosi acelaşi sistem de numărare paralelă a voturilor pe care l-a utilizat la referendumul din iulie pentru demiterea preşedintelui Băsescu.

Întrebat dacă acest sistem de numărare paralelă va fi folosit şi la alegerile parlamentare din 9 decembrie, liderul social-democrat a răspuns: "Bineînţeles că o să-l aplicăm, pentru că toate partidele fac numărătoare paralelă, transmiterea rezultatelor numărătorii paralele prin sms, prin telefonie voce, prin web, prin porumbei călători are mai puţină importanţă. Faptul că poţi să faci numărătoare paralelă este stipulat lege şi are dreptul fiecare partid, chiar şi cele care nu-l susţin pe Traian Băsescu".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici