Videanu: Ridzi a făcut un gest de care puţini politicieni sunt capabili

Decizia de a demisiona, luată marţi de ministrului Tineretului şi Sportului, Monica Ridzi, este un gest de care puţini politicieni sunt capabili, iar PSD are mult mai multe probleme, a declarat, miercuri, Ministrul Economiei, Adriean Videanu.

52 afișări
Imaginea articolului Videanu: Ridzi a făcut un gest de care puţini politicieni sunt capabili

Videanu: Ridzi a făcut un gest de care puţini politicieni sunt capabili (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Apreciez gestul Monicăi, este unul de onoare. Nu contest că sub un ordonator principal de credite că sunt şi oameni care nu-şi fac datoria. Mă întreb, retoric, cine plăteşte dacă se dovedeşte că nu a fost fraudă", a afirmat Videanu.

Întrebat dacă PSD ar trebui să îl determine pe ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, să demisioneze, Videanu a afirmat că "PSD are mult mai multe probleme".

El a adăugat că mass-media şi partidele politice doresc aflarea adevărului, iar prin gestul lui Ridzi adevărul va ieşi mai repede la iveală, dar acest lucru trebuie făcut de un judecător, nu de presă sau de o comisie parlamentară.

"Nu trebuie puse diagnosticuri de către mass-media sau de către o comisie parlamentară în locul unui judecător. Este bine că presa s-a sesizat, dar acest fenomen a escaladat. Nu se poate face justiţie pe sticlă", a mai spus Videanu.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a anunţat, marţi, că îşi dă demisia, după aproape şapte luni de la instalarea în funcţie, spunând că nu vrea să afecteze imaginea Guvernului şi a partidului şi că Alianţa PSD-PNL vrea să menţină subiectul pe agenda publică.

Anterior anunţului, ministrul demisionar, membru PDL, a discutat cu premierul Emil Boc, depunându-şi demisia. La foarte puţin timp după anunţul privind demisia, aceasta a fost aprobată de premierul Emil Boc şi de preşedintele Traian Băsescu, în mai puţin de o oră fiind deja anunţat şi succesorul lui Ridzi la MTS, în persoana Luminiţei Plăcintă. Aceasta s-a aflat şi ea la Guvern în timp ce Monica Iacob Ridzi îşi susţinea declaraţia de presă la sediul MTS.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici