Videanu: Vom face demersuri politice şi judiciare pentru modificarea Codului Fiscal

Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a declarat, vineri, la Braşov, că Asociaţia Municipiilor din România (AMR) va începe demersurile în Parlament pentru a modifica noile reglementări ale Codului Fiscal privind colectarea la bugetul de stat a impozitului pe tranzacţiile imobiliare.

1 afișare
Imaginea articolului Videanu: Vom face demersuri politice şi judiciare pentru modificarea Codului Fiscal

Videanu: Vom face demersuri politice şi judiciare pentru modificarea Codului Fiscal

El a spus că, dacă aceste prevederi nu vor fi modificate în Parlament, se va trece la acţiune în instanţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Comitetului Director Extraodinar al Asociaţiei Municipiilor din România (AMR) s-a întrunit, vineri, la Braşov, având ca unic punct pe ordinea de zi noile reglementări ale Codului Fiscal privind colectarea la bugetul de stat a impozitului pe tranzacţiile imobiliare.

În urma şedinţei, la care au participat 12 reprezentanţi ai municipiilor din ţară, s-a decis iniţierea unui demers politic pe care AMR urmează să îl facă în Parlament, în cursul săptămânii viitoare, în vederea modificării OUG 106/2007 pentru completarea şi modificarea Legii 571/2003 privind Codul Fiscal. În caz contrar, AMR va angaja o casă de avocatură pentru atacarea în contecios administrativ a Codului Fiscal.

"Azi am luat decizia de a face două demersuri, începând cu săptămâna viitoare. Unul de natură politică şi celălalt judiciar. Toţi primarii din ţară vor face acest demers politic de a înştiinţa Parlamentul şi grupurile parlamentare din Parlament că această Ordonanţă (OUG 106/2007 - n.r.) aduce o atingere importantă administraţiei pulbice locale în constituirea resurselor locale. Dacă în urma demersului nostru politic nu se va decide modificarea acestui act normativ şi nu se va reveni la prevederile anterioare, vom ataca în instanţă neconstituţionalitatea acestuia", a spus Videanu, într-o conferinţă de presă.

În urma Comitetului Director desfăşurat la Bucureşti în data de 13 decembrie 2007, AMR a atras atenţia Guvernului să revină asupra deciziei de a colecta la bugetul de stat impozitul pe tranzacţiile imobiliare.

Primarul Capitalei a precizat că Bucureştiul a pierdut 128 milioane lei din taxa asupra tranzacţiilor imobiliare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici