Video VIDEO Sebastian Ghiţă, într-o înregistrare difuzată la România TV după dispariţia sa: "Pe Kovesi am cunoscut-o în sediile SRI. La unele din întâlniri erau prezenţi doar generalul Florian Coldea, Laura Codruţa Kovesi şi un şef al staţiei CIA din România"

Fostul parlamentar a declarat, într-o înregistrare difuzată miercuri de televiziunea deţinută de el, România Tv, că a cunoscut-o pe Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef DNA, în sediile SRI, la K2, K4 şi T14, şi că s-ar fi întâlnit cu aceasta de "minim 2 ori pe săptămână încă din 2010 până în 2014".

35392 afișări

"Pe doamna Kovesi am cunoscut-o în sediile SRI la K2, K4 şi T14. Acolo ne întâlneam de minim două ori pe săptămână încă din anul 2010 şi a durat această serie de întâlniri până în anul 2014. Realitatea e că poate sute de astfel de întâlniri au existat în aceşti ani. La unele din întâlniri erau prezenţi doar generalul Florian Coldea, Laura Codruţa Kovesi şi un şef al staţiei CIA din România. Primul pe care l-am cunoscut în prezenţa doamnei Kovesi şi a domnului Coldea a fost domnul Karl Schwab, fostul şef al doamnei Kovesi, iar al doilea este Eric Easley, poate actualul şef al doamnei Kovesi", a declarat Sebastian Ghiţă.

Jurnaliştii de la România TV susţin că fostul deputat a lăsat caseta cu înregistrarea în redacţia televiziunii în urmă cu o săptămână.

Totodată, Sebastian Ghiţă a precizat că a participat la o petrecere la Sinaia alături de procurorul-şef DNA şi de Vasile Dîncu.

"Până atunci vreau să o întreb pe doamna Kovesi dacă îşi mai aduce aminte de petrecerea restrânsă din vila de la Sinaia în care dânsa cu domnul Dîncu şi cu mine şi chefuiam cu lăutarii şi cântam «La Chilia în port», varianta pentru statul de drept", a mai spus Ghiţă în înregistrare.

Fostul deputat spune că are dovezi că mailul cucuveauamov@gmail.com aparţine Laurei Codruţa Kovesi.

"Aceste mailuri există, pot fi expertizate electronic, nu sunt doar tipărite pe hârtie şi cred că atunci când într-un astfel de mail, lângă adresa doamnei Kovesi, cucuveaua mov, vedem şi adresa consilierei sale apropiate, Dana Tiţian, începem să ne gândim de două ori dacă nu cumva mailul este al doamnei Kovesi. Dar când ne uităm pe un alt document, un document care arată ce s-a întâmplat în acel dosar şi ne arată o chestiune fără putere de tăgadă -seriile banilor banconotelor în flagrantul de la Realitatea. Au fost transmise de către mine pe acest mail doamnei Kovesi şi aceste serii pot fi foarte uşor verificate de către oricine în dosarul care s-a aflat pe rolul instanţelor. Nu mai poate să spună nimeni, nici măcar doamna Kovesi că dânsa nu folosea acest mail, cucuveaua mov, că Dana Tiţian nu era consiliera dânsei şi că nu au fost persoanele care au condus ostilităţile în dosarul Realitatea Media", a mai precizat Sebastian Ghiţă.

La finalul lunii septembrie, Sebastian Ghiţă a depus la Parchetul General un autodenunţ în care susţinea că, împreună cu mai mulţi demnitari, a participat la falsificarea raportului tehnic de expertiză a tezei de doctorat a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi. Acesta spunea că şefa DNA avea cunoştinţă de ce se întâmpă şi că a ajutat-o pe Kovesi din prietenie pentru că atunci avea o relaţie apropiată. Ulterior, Laura Codruţa Kovesi a declarat că nu va fi niciodată prietenă cu Sebastian Ghiţă, ceea ce a adus în scenă “cucuveaua mov”. Sebastan Ghiţă a ieşit din nou public şi a declarat că şefa DNA i-ar fi trimis mesaje de pe un mail secret: cucuveauamov@gmail.com.

"Aceasta este copia unui email primit de mine de la doamna Kovesi. Dânsa a folosit tot timpul o adresă secretă numită cucuveauamov@gmail.com. Aşa a considerat că-şi poate ascunde identitatea şi că poate rezolva chestiuni personale secrete din interiorul Parchetului General şi DNA. Aşa a crezut dansa că-şi poate ascunde identitatea reală şi că în felul acesta se poate ascunde de consecinţele legale şi morale. Acest email mi-a fost transmis de către doamna Kovesi în 23.07.2012, solicitându-mi modelul de raport folosit în cazul plagiatului lui Ponta. Am decis să fac public acest email că urmare a negării de către doamna Kovesi a relaţiei reale cu mine, precum şi ca urmare a cererilor opiniei publice de a prezenţa dovezi. Am sperat că doamna Kovesi va avea demnitatea să recunoască şi să accepte modul în care a fost ajutată în promovare, precum şi protecţia pe care a primit-o în cazul acuzaţiilor de plagiat", a spus Ghiţă la acea vreme.

Cât priveşte legăturile dintre Sebastian Ghiţă şi Laura Codruţa Kovesi, Victor Ponta a declarat la începutul lunii octombrie că prima dată când a întâlnit-o pe Laura Codruţa Kovesi a fost în anul 2011, într-o podgorie pe care Sebastian Ghiţă o deţinea la acea vreme între Ploieşti şi Mizil.

„Prima dată în viaţa mea când m-am întâlnit cu doamna Kovesi într-un mod informal, nu vorbesc de evenimente, a fost la domnul Ghiţă, nu acasă, (...) nu ştiu dacă mai are, avea o podgorie între Ploieşti şi Mizil. Acolo m-am întâlnit prima dată cu doamna Kovesi, în 2011, în mod informal. Sunt lucruri pe care le-am trăit, dar care nu cred, după ce ai avut o funcţie importantă, să le mai spui, pentru că sunt lucruri personale. Categoric confirm. Cred că, în 2011, domnul Ghiţă era mai prieten cu doamna Kovesi decât era cu mine, fiind acolo, la podgorie”, a spus Victor Ponta la Antena 3.

Tot în înregistrarea difuzată miercuri, fostul deputat susţine că a fost presat să facă un denunţ împotriva actualului lider PSD, Liviu Dragnea.

"Ceea ce se întâmplă astăzi în România este o chestiune de nedescris. DNA-ul este instrumentul folosit de mai marii zilei şi de către interesele stăine pentru a zdrobi votul românilor. Liviu Dragnea a fost tot timpul campaniei sale şantajat şi ameninţat să nu devină prim-ministru. În ultima perioadă, am fost şi eu vizitat de un avocat apropiat al DNA-ului care în mod direct mi-a spus că dacă fac nişte denunţuri împotriva lui Liviu Dragnea mai am o şansă. Ni s-a spus că, dacă ştiu ceva despre familia lui Liviu Dragnea, răsplata va fi lipsa agresiunii împotriva familiei mele. Mi-au spus că îmi vor duce mama la DNA. Mi-au spus că îmi vor aresta fratele şi prietenii şi o să mă întâlnesc cu toţi la închisoare", mai spune Sebastian Ghiţă.

Citeşte mai jos declaraţia completă făcută de Sebastian Ghiţă în înregistrarea difuzată de România TV

Sebastian Ghita: Va spun in primul rand “Buna seara!” si daca aceasta inregistrare a mea a inceput sa ruleze inseamna ca lucrurile nu mai sunt bine deloc si inseamna ca niciun argument si nicio ratiune nu ma va mai putea face sa tac. Ceea ce se intampla astazi in Romania este o chestiune de nedescris. Se incearca, s-a incercat déjà si poate ca se va reusi zdrobirea vointei romanilor si intoarcerea votului pe care acestia l-au dat masiv in favoarea dezvoltarii, in favoarea unor salarii si pensii decente, in favoarea unor oameni care sa construiasca si sa dezvolte Romania. DNA-ul este intstrumentul folosit de mai marii zilei si de catre interesele straine pentru a zdrobi votul romanilor. Dragnea, Liviu Dragnea, cel care conduce PSD-ul si cel care a asigurat victoria acestui partid in alegeri alaturi de aliatii sai, a fost tot timpul campaniei electorale santajat si amenintat. A fost santajat si amenintat si presat sa nu devina prim-ministru si ati vazut in conferinta de presa pe care a tinut-o luni, faptul ca acesti procurori – poate nu toti – isi permit intr-un mod josnic sa incerce sa obtina denunturi chiar si impotriva vointei oamenilor. In ultima perioada am fost si eu vizitat de un avocat apropiat al DNA-ului care – nu pe ocolite – in mod direct mi-a sugerat, mi-a spus ca daca fac niste denunturi impotriva lui Liviu Dragnea, mai am o sansa.

Si chestiunea asta e ceva extrem de grav. Au incercat si acum doi ani impotriva fostului prim-ministru Ponta, iar de data aceasta l-au ales pe Dragnea. Cum exista un interes impotriva cuiva in Romania, cum apar dintr-o data denuntatori binevoitori care stiu, mint, interpreteaza lucrurile intr-un anume fel favorabil procurorului. Mai mult, ni s-a spus ca daca stiu ceva despre familia domnului Dragnea, oameni pe care ii cunosc de 15 ani de zile, atunci rasplata va fi lipsa agresiunii impotriva familiei mele. Imi vor lasa mie familia in pace. Mi-au spus ca imi vor duce mama la DNA, la fel cum au dus-o pe mama lui Victor Ponta, mi-au spus ca ii vor aresta pe frate, pe prieteni si ca am sa ma intalnesc cu toti la inchisoare. Iar pretul era un denunt impotriva lui Dragnea. Ca sa fie blocat sa devina prim-ministru. Am incercat in Parlamentul Romaniei ca deputat si ca membru al Comisiei SRI sa fac tot ce pot ca acest sistem represiv, acest sistem ciudat, acest sistem care se bazeaza pe denunturi ale unor oameni de slaba factura, de speta josnica, oameni care aleg sa minta si sa inventeze chestiuni care sa-i faca sa sufere pe altii pentru a scapa ei. Si am incercat sa fac tot ce pot sa sensibilizez pe cei din Comisia SRI, pe cei din conducerea institutiilor ; chestiunea nu a ajutat prea mult. Comisia SRI s-a intalnit doar de doua ori in ultimul an, cred, si practic sefii comisiei au fugit de raspundere. Realitatea e ca sistemul a devenit un monstru. De aceea m-am hotarat sa vin cu date mai concrete, cu lucruri mai concrete, care sa va faca sa credeti ca ceea ce spun este adevarat. Multi mi-ati reprosat faptul ca atunci cand am vorbit de plagiatul Codrutei Kovesi n-am dat mai multe date, mai multe elemente care sa ma faca intr-un fel credibil.

V-am vorbit despre mailul secret al dansei « cucuveaua mov » atunci. Si multi ati intrebat cum pot eu sa demonstrez ca doamna Kovesi foloseste mailul « cucuveaua mov ». Si astazi am luat cu mine un astfel de mail. Un astfel de document pe care vi-l arat si pe care o sa-l vedeti pe ecran, si care demonstreaza fara putere de tagada ce s-a intamplat cu mine, cu doamna Kovesi, si cum a inceput aceasta falsificare, aceasta mistificare a dosarelor ; care a fost primul dosar care a propulsat-o pe doamna Kovesi la rang de mare procuror si cum s-a facut el la instructiunile, presiunile si aranjamentele doamnei Kovesi. Aceste mailuri exista, pot fi expertizate electronic, nu sunt doar tiparite pe hartie si cred ca atunci cand intr-un astfel de mail langa adresa doamnei Kovesi,   « cucuveaua mov », vedem si adresa consilieri sale apropiate, Dana Titian, incepem sa ne gandim de doua ori daca nu cumva mailul e al doamnei Kovesi.

Dar cand ne uitam pe un alt document, un document care arata ce s-a intamplat in acel dosar si ne arata o chestiune fara putere de tagada : seriile banilor, seriile bancnotelor folosite in flagrantul de la Realitatea ; au fost transmise de catre mine pe acest mail doamnei Kovesi. Si aceste serii pot fi foarte usor verficate de oricine in dosarul care s-a aflat pe rolul instantelor. Nu mai poate sa spuna nimeni – nici macar doamna Kovesi – ca dansa nu folosea acest mail « cucuveaua mov », ca Dana Titian nu era consiliera dansei, si ca nu au fost persoanele care au condus ostilitatile in dosarul Realitatea Media. Am vrut sa vin cu aceste precizari ca sa fiu credibil in ceea ce spun mai departe. V-am prezentat aceste mailuri, o sa le vedeti pe ecran si o sa le obtineti din media in format electronic, a.i. oricine sa poata merga la dosarul Realitatea si sa vada ca aceste serii de bani sunt cele folosite in flagrant.

Am sa va spun cum am cunoscut-o pe doamna Kovesi, ca multi m-ati intrebat acest lucru. Pe doamna Kovesi acum cunoscut-o in sediile SRI : la K2, la K4 si la T14. Acolo ne intalneam de minim doua ori pe saptamana inca din anul 2010. Si a durat aceasta serie de intalniri pana in anul 2014. Realitatea e ca poate sute de astfel de intalniri au existat in acesti ani. La unele dintre intalniri erau prezenti doar generalul Florian Coldea, Laura Codruta Kovesi si un sef al statiei CIA din Romania.

Primul pe care l-am cunoscut in prezenta doamnei Kovesi si a domnului Coldea a fost domnul Karl Schwab, fostul sef al doamnei Kovesi.  Iar al doilea este Eric Easley, poate actualul sef al doamnei Kovesi. Aveti aici cartile de vizita ale celor doi. Ceea ce vreau sa stim toti si sa intelegem toti este ca in urma acelor perchezitii, stiind dinainte ca urmeaza sa apara acele perchezitii, am mai gasit acele carti de vizita in casa si am putut sa va spun adevarul. Multi dintre dvs ati intrebat dupa dezvaluirile domnului Ponta, nu eu am fost cel care am spus, cum si in ce fel ne-am intalnit in acea podgorie. Au fost multe astfel de evenimente si de intalniri si faptul ca Victor Ponta a confirmat ca acolo a intalnit-o pe doamna Kovesi, m-a ajutat si pe mine sa va conving.

Poate ca intr-o zi o sa vedem mai multe date, mai multe elemente, mai multe argumente, dar pana atunci vreau sa o intreb pe doamna Kovesi daca isi mai aduce aminte de petrecerea restransa din vila de la Sinaia in care dansa cu Vasile Dancu si cu mine chefuiam cu lautarii si cantam « La Chilia in port », varianta pentru statul de drept. O sa urmeze mult mai multe astfel de dezvaluiri in zilele urmatoare si sper si cred ca v-am starnit si v-am trezit atentia, si sper si cred ca vazand aceste mailuri cu serii vor aparea jurnalisti capabili sa verifice aceste adevaruri. Si veti afla cum s-a inceput masluirea dosarelor, fortatul de denunturi mincinoase, inventarea probelor, si cum mii, poate sute de mii de romani au inceput sa sufere si sa fie tarati in procese si in dosare neadevarate, facute pe probe false si care nu reflecta realitatea. Va las sa ascultati cantecul preferat al doamnei Kovesi de la Sinaia. Seara buna!  

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici