Viktor Orban, discurs radical: „Frontiere are doar statul, nu şi naţiunea / Cei care nu au înţeles acest lucru trebuie să se grăbească”

  • Premierul maghiar, discurs populist la comemorarea a 100 de ani de la Tratatul de la Trianon.
  • Viktor Orban a reiterat, sâmbătă, istoria poporului maghiar şi „prejudiciile” care i-au fost aduse, prin semnarea tratatului.
  • Orban a transmis şi un mesaj statelor vecine, legat de importanţa frontierelor pentru Ungaria.
4996 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban, discurs radical: „Frontiere are doar statul, nu şi naţiunea / Cei care nu au înţeles acest lucru trebuie să se grăbească”

Viktor Orban, discurs radical la adresa ţărilor vecine:„Frontiere are doar statul, nu şi naţiunea/ Cei care nu au înţeles acest lucru trebuie să se grăbească. Timpul lor e pe terminate”

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a susţinut sâmbătă, în oraşul Sátoraljaújhely, un discurs radical la adresa ţărilor vecine şi a celor din vestul Europei. Acesta a amintit despre momentul Tratatului de la Trianon şi despre „soarta” Ungariei, care ar fi fost „văduvită” de o parte dintre teritoriile sale. 
 
Orban a precizat că „deşi au fost mulţi care au dorit să „îngroape” Ungaria, poporul maghiar nu a fost vreodată dispus să participe la propria sa înmormântare”. „Nicio altă naţiune din lume nu ar fi reuşit să reziste unui secol ca acesta, iar noi nu numai că am rezistat, ci avem iar sorţi de izbândă - a declarat prim-ministrul, sâmbătă, în oraşul Sátoraljaújhely din nordul Ungariei, conform publicaţiei maghiare hungarytoday.hu
 
Demnitarul a punctat faptul că „frontiere are doar statul, nu şi naţiunea, iar cei care încă nu au înţeles acest lucru trebuie să se grăbească, pentru că timpul lor e pe terminate”. 
 
Discursul său populist a conţinut însă şi idei radicale. „Suntem bucuroşi să construim un viitor comun cu Slovacia, Serbia, Croaţia şi Slovenia. Istoria a oferit o şansă, poate ultima pentru popoarele din Europa Centrală”, a mai spus politicianul, excluzând România din enumerare.

Orban: „Vestul a violat graniţele milenare ale Europei Centrale”

„Vedem la vecinii noştri aspecte care ne despart, dar vedem şi ceea ce ne uneşte, iar noi vrem să facem mare Bazinul Carpatic împreună cu popoarele care trăiesc alături de noi”, a mai spus Viktor Orban. 
 
Referitor la istoria recentă, Orban a precizat că „Vestul a violat graniţele milenare ale Europei Centrale” şi „ne-a înghesuit între frontiere care nu pot fi apărate, ne-a privat de bogăţiile naturale, ne-a izolat de resurse, făcând din această ţară o celulă a condamnaţilor la moarte (...) Vestul a redesenat Europa Centrală fără scrupule, ceea ce nu i-o vom uita niciodată, a declarat Orbán. 
 
Prim-ministrul a făcut şi o incursiune în trecutul poporului maghiar. „Am rezistat atacurilor imperiilor din vest, am supravieţuit loviturilor nimicitoare ale păgânilor din est; ne-am cucerit locul în Europa, l-am adaptat exigenţelor noastre şi l-am menţinut până azi. Timp de 400 de ani, Ungaria a fost un stat puternic şi independent, care a luptat apoi 300 de ani împotriva Imperiului Otoman; după încă 200 de ani îngreunaţi de răscoale şi lupte pentru libertate nereuşite, am intrat în secolul 20 ca naţiunea parteneră a unui mare imperiu european”. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici