Viorel Cataramă: Iohannis să exercite dreptul de veto cât timp suntem ţinuţi în afara spaţiului Schengen

Preşedintele Dreptei Liberale, Viorel Cataramă, i-a cerut luni preşedintelui Klaus Iohannis „să exercite dreptul de veto al României în Consiliul European cât timp ţara noastră este ţinută pe motive mincinoase în afara Spaţiului Schengen”

851 afișări
Imaginea articolului Viorel Cataramă: Iohannis să exercite dreptul de veto cât timp suntem ţinuţi în afara spaţiului Schengen

Viorel Cataramă: Iohannis să exercite dreptul de veto cât timp suntem ţinuţi în afara spaţiului Schengen

„Dreapta Liberală condamnă cu fermitate declaraţiile dlui. Manfred Weber cu privire la apartenenţa României la Spaţiul Schengen. Ţara noastră a îndeplinit toate condiţiile aderării, iar problemele existente, mai ales în domeniul independenţei justiţiei (pe bună dreptate criticate de comunitatea internaţională) nu pot justifica în niciun fel neadmiterea noastră în acest spaţiu; în fapt, se trece sub tăcere motivul real (dreptul de veto exercitat de un stat membru UE) şi se invocă motive care în ultimă instanţă jignesc şi insultă poporul român. De aceea, îi cerem din nou preşedintelui Iohannis, să exercite dreptul de veto al ţării noastre în Consiliul European, cât timp ţara noastră este ţinută pe motive mincinoase în afara Spaţiului Schengen”, a declarat Viorel Cataramă, preşedintele Partidului Dreapta Liberală.

Liderul PPE, Manfred Weber, a afirmat, într-un interviu pentru Digi24, că atitudinea Guvernului Dăncilă este motivul pentru care nu există niciun progres în dosarul Schengen.

„Trebuie să facem distincţia între cetăţenii României, aşa cum spuneaţi sunt proeuropeni, cred în proiectul unei Europe mai unite, şi Guvernul României. În ultimii ani, România a fost vizibilă mai mult în discuţia despre statul de drept, ca subiect de dezbatere despre cum ar trebui combătută corupţia. România nu mai este în prima linie a dezvoltării europene pentru că se discută atâtea aspecte negative despre România. Şi trebuie să schimbăm această situaţie. Vă dau un singur exemplu. Există un candidat român pentru funcţia de procuror-şef european, adică pentru lupta anticorupţie, pentru un stat modern şi funcţional, până la urmă asta ne dorim cu toţii. Iar Guvernul României este împotriva candidatului român. Deci nu apără interesele României. De aceea consider că aici este o problemă. Iar atitudinea guvernului actual este şi motivul pentru care nu vedem niciun progres în dosarul Schengen”, a declarat Weber.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici