Premierul Dăncilă anunţă MĂSURI RADICALE, după haosul de la urne din diaspora / Ce spune despre votul electronic şi prin corespondenţă,

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că trebuie găsite soluţii legislative pentru votul în diaspora, cum ar fi introducerea votului electronic, în contextul cozilor care care s-au format la secţiile organizate în străinătate, duminică la alegerile europarlamentare.

2909 afișări
Imaginea articolului Premierul Dăncilă anunţă MĂSURI RADICALE, după haosul de la urne din diaspora / Ce spune despre votul electronic şi prin corespondenţă,

Dăncilă, dup a anunţat că susţine votul electronic şi prin corespondenţă

„Am spus că am cerut o analiză. MAE a şi început această analiză să vedem ce s-a întâmplat şi am spus că vom lua măsuri radicale. Să reglementăm inclusiv prin legislaţie. Votul electronic, votul prin corespondenţă”, a afirmat Viorica Dăncilă, la finalul CEx al PSD.

Întrebată cum de PSD a decis propunerea lui Titus Corlăţean, în condiţiile în care acesta a demisionat în urma scandalului legat de organizarea votului în Diaspora la alegerile prezidenţiale din 2014, premierul a răspuns: „Nu cred că e o problemă. În portofoliul pentru parteneriat strategic nu are nicio legătură cu votul din Diaspora. Ce legătură au cele două portofolii. Unde se duce Titus Corlăţean este pe parteneriat strategic. Nu putem spune că nu are experienţă pe externe. Aşa dacă încercăm să găsim o legătură între ele, eu spun că nu există”.

Şeful Executivului a anunţat şi deciziile Comitetului Executiv pentru propunerile în Guvern: Vicepremier- Titus Corlăţean Ministerul Justiţiei- Ana Birchall Ministerul Fondurilor Europene- deputatul PSD Braşov, Roxana Mînzatu Ministerul Românilor de Pretutindeni - Natalia Intotero.

Anterior, la finalul Biroului Permanent Naţional al PSD, Dăncilă afirma că responsabilii pentru ceea ce s-a întâmplat la votul de duminică din străinătate, când mii de români nu au putut vota deşi au stat 7-8 ore la coadă, trebuie să plece acasăm, fie că este vorba despre ambasadori sau consuli.

Teodor Meleşcanu şi-a cerut scuze, luni, faţă de românii din diaspora care nu au putut vota la alegerile europarlamentare şi referendum din cauze cozilor care s-au format la urne. El a spus că a cerut o anchetă în statele unde au fost problemă, iar MAE a început o analiză de urgenţă a situaţiei.

La mai multe secţii de votare din străinătate, precum cele din Roma, Londra, Dublin, Roma sau Offenbach s-au format cozi, mii de români aşteptând să-şi exercite dreptul la vot. Cozi s-au format şi în faţa secţiilor de votare din Bruxelles, Roma, Verona, Offenbach, Dublin, Londra, Antwerp, Amsterdam, Lille, Berlin şi Regensburg, românii declarându-se nemulţumiţi, pe reţelele de socializare, că aşteaptă ore bune la coadă din cauza organizării slabe a autorităţilor române. Mulţi dintre ei, printre care şi fostul ambasador Mihnea Motoc, au plecat acasă fără să voteze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici