Viorica Dăncilă: Comportamentul organelor abilitate faţă de Sorina Pintea este inacceptabil

  • Fostul premier Viorica Dăncilă spune, într-o postare de miercuri pe Facebook, că în astfel de cazuri, precum cel al Sorinei Pintea, pe lângă lege, trebuie să existe şi omenie.
  • Dăncilă susţine că fostul ministru al Sănătăţii a fost pus într-o situaţie umilitoare şi degradantă.
4317 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă: Comportamentul organelor abilitate faţă de Sorina Pintea este inacceptabil

Viorica Dăncilă: Comportamentul organelor abilitate faţă de Sorina Pintea este inacceptabil

Fostul premier Viorica Dăncilă susţine, într-o postare pe Facebook, că Sorina Pintea are dreptul să îşi îngrijească sănătatea în condiţii mai bine, iar cei care au în mâini soarte ei nu i-au asigurat acest lucru până acum: „Comportamentul organelor abilitate faţă de Sorina Pintea este inacceptabil”.

Fostul premier Viorica Dăncilă spune, într-o postare de miercuri pe Facebook, că în astfel de cazuri, precum cel al Sorinei Pintea, pe lângă lege, trebuie să existe şi omenie.

Dăncilă susţine că fostul ministru al Sănătăţii a fost pus într-o situaţie umilitoare şi degradantă.

„Sorina Pintea mi-a fost colegă în guvern şi am apreciat-o ca profesionist şi ca om. Şi ştiu lovitura neaşteptată pe care a primit-o anul trecut, printr-un diagnostic pe care l-a aflat în perioada în care era încă ministrul Sănătăţii. Boala ei e cât se poate de serioasă, iar suferinţa ei nu e mimată. Instanţa va stabili dacă Sorina Pintea e vinovată sau nu pentru acuzaţiile care i se aduc. Dar dincolo de orice posibilă vinovăţie, există dreptul la demnitate şi dreptul la compasiune. Cei care azi au în mână soarta ei trebuie să-i asigure – din omenie, nu din alt motiv – posibilitatea de a-şi îngriji sănătatea în condiţii mai bune. Acest lucru nu s-a întâmplat până acum, iar acest comportament al organelor abilitate faţă de Sorina Pintea este inacceptabil. Ea a fost pusă într-o situaţie umilitoare, degradantă, în condiţiile în care e doar acuzată, nu şi judecată sau condamnată”, a scris Viorica Dăncilă pe reţeaua de socializare.

Avocaţii Sorinei Pintea au depus o sesizare către Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă nr. 1 din Bucureşti, reclamând faptul că fostului ministru i-au fost încălcate mai multe drepturi, că a fost expusă în situaţia în care se află, adusă în cătuşe la medic şi împinsă de un agent din escortă.

Tribunalul Bucureşti a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea. Decizia nu este definitivă. Ea este acuzată că a luat de mită sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract.a

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici