Viorica Dăncilă, despre rectificarea bugetară: O să vedeţi că o mare parte din bani se duc către PNL poate

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, despre rectificarea bugetară pe care urmează să o aprobe vineri Guvernul, că este posibil ca o mare parte din bani să meargă către PNL.

858 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă, despre rectificarea bugetară: O să vedeţi că o mare parte din bani se duc către PNL poate

Viorica Dăncilă, despre rectificarea bugetară: O să vedeţi că o mare parte din bani se duc către PNL poate

„Este făcută hotărârea de guvern, actul normativ e deja terminat. Pentru rectificare? După ce o să vedeţi rectificarea, o să vedeţi că o mare parte se duc către PNL poate”, a afirmat Viorica Dăncilă, luni, la Parlament.

Întrebată dacă rectificarea bugetară nu este un soi de recompensă pentru social-democraţii care nu vot susţine moţiunea de cenzură în Parlament, Viorica Dăncilă a răspuns: „Dacă rectificarea bugetară era făcută de voturi, dădeam rectificarea înainte de moţiune. Nu poate fi iterpretată că deja este făcută. Aşa fac unii când vor să îşi găsească scuze”.

Premierul a reiterat că nu va fi adoptată moţiunea de cenzură joi de către Parlament, precizând că se bazează „pe buna credinţă a celor care vor stabilitatea”.

Chestionată dacă vor fi aplicate sancţiuni pentru parlamentarii PSD care vor vota moţiunea, liderul PSD a replicat: „Nu vor vota parlamentarii PSD pentru moţiune”.

Viorica Dăncilă are o întâlnire, la ora transmiterii acestei ştiri, la Parlament, cu deputaţii şi senatorii din grupurile PSD precum şi cu membri din Guvern. Discuţiile au loc în contextul în care moţiunea de cenzură va fi dezbătută şi votată joi de Legislativ.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a declarat, miercurea trecută, că PSD a pierdut matematic majoritatea în Parlament.

Moţiunea de cenzură a fost citită joia trecută în Parlament şi urmează să fie dezbătută şi votată în plenul reunit de joi, începând cu ora 10.00.

Teodorovici: Vineri nu discutăm o rectificare de buget, alocăm 1,4 mld. lei pentru UAT

Guvernul nu va discuta vineri o rectificare bugetară, ci o hotărâre de Guvern care va aloca primăriilor 1,4 miliarde de lei, urmând ca rectificarea bugetară de toamnă să apară la finele lunii noiembrie, a declarat luni ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici.

Teodorovici a precizat că banii, prevăzuţi în OUG de rectificare a bugetului din august, din vor fi daţi unităţilor administrativ-teritoriale (UAT) indiferent de rezultatul moţiunii de joi. Suma alocată acoperă o mare parte din cheltuielile de funcţionare ale primăriilor, salarii, cheltuieli sociale, precum şi o parte din achiziţiile de bunuri şi servicii. „Sumele vor fi distribuite total transparent”, a spus ministrul.

Teodorovici a spus că ministerul pe care îl conduce lucrează atât la bugetul penru anul viitor, cât şi la rectificarea bugetară de toamnă, care ar urrma să apară la finele lunii noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici