Viorica Dăncilă, întâlnire de ultimă oră cu parlamentarii şi liderii PSD: Au loc discuţii privind strategia la moţiunea de cenzură

Viorica Dăncilă are o întrevedere cu parlamentarii şi liderii PSD la sediul din Kiseleff. Discuţiile vizează strategia PSD la moţiunea de cenzură, dar şi nemulţumirile din partid. După votul de joi pe moţiune urmează ca formaţiunea să se întrunească într-un CEx, au afirmat surse pentru MEDIAFAX.

661 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă, întâlnire de ultimă oră cu parlamentarii şi liderii PSD: Au loc discuţii privind strategia la moţiunea de cenzură

Dăncilă, întâlnire de ultimă oră cu parlamentarii şi liderii PSD: Au loc discuţii privind strategia la moţiune

La întrevederea cu Viorica Dăncilă participă mai mulţi membrii din Comitetul Executiv, dar şi parlamentari, printre care preşedintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici., deputatul Florin Iordache, dar şi liderul senatorilor PSD, Cosmin Preda, potrivit unor surse MEDIAFAX.

Discuţiile vizează strategia PSD la votul de joi pe moţiunea de cenzură. Totodată, Viorica Dăncilă vrea să afle personal care sunt nemulţumirile parlamentarilor şi ce oferte au primit de la opoziţie pentru susţinerea moţiunii.

După votul de joi, PSD urmează să se întrunească în Comitet Executiv, au afirmat sursele citate, pentru MEDIAFAX. Un subiect de discuţie ar putea fi remanierea guvernamentală anunţată de premier.

Patru parlamentari aleşi pe listele PSD, dintre care trei demisionari din partid, au semnat moţiunea de cenzură la adresa Executivului: deputatul Mihăiţă Găină, senatorul Emanoil Savin, deputatul PSD Marius Bota şi senatorul Ioan Talpoş, potrivit documentului depus la conducerea Legislativului.

Liderul senatorilor PSD Cosmin Preda, senatorii social-democraţi Paul Stănescu şi Viorel Arcaş şi deputatul PSD Andrei Pop s-au abţinut la votul privind respingerea citirii moţiunii de cenzură în plenul reunit de miercuri, deşi au fost prezenţi în sală. Au fost absenţi 26 de social-democraţi de la vot. Ordinea de zi a şedinţei a fost respinsă cu 194 împotrivă, 181 pentru, o abţinere, iar trei nu au votat.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că PSD a pierdut matematic majoritatea în Parlament.

Votul pe moţiunea de cenzură urmează să aibă loc joi.

Taguri:
cex psd,
moţiune,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici