Vlad Gheorghe, despre controalele din unele state Schengen: Abuz cap-coadă şi o discriminare

Eurodeputatul Vlad Gheorghe declară la RFI că va face plângeri la Comisia Europeană, pentru că cetăţenii români sunt în continuare controlaţi în unele state Schengen, chiar şi după aderarea la zona de liberă circulaţie cu graniţele aeriene şi navale.

529 afișări
Imaginea articolului Vlad Gheorghe, despre controalele din unele state Schengen: Abuz cap-coadă şi o discriminare

Vlad Gheorghe, despre controalele din unele state Schengen: Abuz cap-coadă şi o discriminare

Vlad Gheorghe spune în contextul Schengen că "în foarte multe ţări se fac controale. Noi avem dovezi de cel puţin 12 ţări până acum, cam de o săptămână şi un pic, avem dovezi din aeroporturi foarte mari din cel puţin 12 ţări şi mesaje din mai multe ţări. Munchen ieri, Paris am păţit-o eu, Veneţia, avem Copenhaga, Malmo, Berlin, foarte multe locuri, astea dovedite cu poze, cu video, mărturii ale românilor noştri şi tot vin aceste dovezi. Eu le documentez, le pun toate laolaltă şi le trimit sub formă de plângere la Comisia Europeană şi la ministerele de resort din ţările respective".

De ce au loc în continuare controale în state Schengen? "Unu: pentru că foarte mulţi nu ne-au vrut în acest Schengen. Oficial, doar Austria, dar văd că multe autorităţi din anumite ţări nu înţeleg noua realitate, ca să zic aşa. În al doilea rând: pentru că sunt obişnuiţi ca românii să nu riposteze prin autorităţile lor", crede eurodeputatul.

Vlad Gheorghe spune că "n-are cum să fie control aleatoriu când verifici un avion întreg, om cu om şi numai avionul care vine de la Bucureşti sau numai avionul care vine de la Sofia. Eu nu am văzut aceste controale aleatorii la alte avioane şi zbor foarte-foarte mult. În al doilea rând, dacă e control aleatoriu, trebuie să fie aleatoriu şi la pasageri, nu să faci filtru de frontieră. Ce fac ei este de fapt o frontieră fără ghişee (...). Este un abuz cap-coadă şi o discriminare".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici