Voicu a cerut Comisiei juridice din Senat să îi permită să fie judecat în libertate - VIDEO

Senatorul Cătălin Voicu a cerut Comisiei juridice din Senat să îi permită să fie judecat în libertate pentru "presupusa faptă" care i se impută, apreciind că, de joi, de la apariţia în presă a stenogramelor, a devenit "din senatorul Voicu inamicul public numărul unu".

20 afișări
Imaginea articolului Voicu a cerut Comisiei juridice din Senat să îi permită să fie judecat în libertate - VIDEO

Voicu a cerut Comisiei juridice din Senat să îi permită să fie judecat în libertate (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Din senatorul Voicu, am devenit, de joi, inamicul public numărul unu. Am devenit, pentru o presupusă faptă, respectiv 260.000 de euro, inamicul public numărul unu. Am venit în faţa domniilor voastre fără niciun fel de reţinere şi fără niciun fel de teamă, pentru că nu mă tem", le-a spus Voicu membrilor Comisiei juridice din Senat.

Senatorul a criticat, într-o primă fază a discursului său, "uşurinţa" cu care i s-a făcut un dosar "pe siguranţă naţională".

"Vă rog să constataţi uşurinţa cu care ţi se poate face un dosar pe siguranţă naţională, fie că eşti senator, fie om simplu, pe nişte motive pe cât de neserioase pe atât de inexistente. Nu vreau să mă disculp când spun aceste lucruri", a spus Voicu.

În continuare, el le-a cerut colegilor săi să constate că nu reprezintă pericol public pentru a fi arestat şi că a respectat interdicţiile impuse de procurorii DNA. În acest context, el le-a cerut membrilor Comisiei juridice să îi permită să răspundă acuzaţiilor care i se aduc în stare de libertate, şi nu arestat, vorbind şi despre condiţiile "inumane" din sistemul penitenciar.

"Vreau să constataţi unde este pericolul. În mod direct mi s-au stabilit nişte interdicţii pe care le-am respectat ad literam. Admiţând că ar fi anumite elemente, de ce nu mi se dă posibilitatea să mă judec în libertate? De ce se vrea să fiu introdus în sistemul penitenciar, unde ştiţi cu toţii care sunt condiţiile? Nu mai ai nici nume, eşti doar un număr, în sistemul penitenciar sunt condiţii de ev mediu. Vreau să mi se dea posibilitatea să mă judec. Nu solicit clemenţă, dar doresc să beneficiez de un tratament uman, echitabil şi corect", a spus Voicu.

În final, el a insistat asupra faptului că nu s-a temut de întâlnirea cu senatorii jurişti, în pofida unor sfaturi primite de la persoane care apreciau că decizia "este deja luată" şi că audierea sa nu ar mai avea niciun rost.

"Puteam să mă ascund şi să nu vin, am primit sfaturi să nu vin, dar am ales să vin şi să-mi exprim punctul de vedere", a conchis Voicu.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici