Voicu: Dacă Ridzi a putut veni luni noapte la vot, să o chemăm la audieri sau să sesizăm Poliţia

Secretarul Camerei Mihai Voicu (PNL) a declarat în şedinţa BP de miercuri că Monica Iacob Ridzi, care a participat luni noapte la un vot în Parlament, ar trebui să fie chemată la audieri dacă este în concediu postnatal sau ar trebui sesizată Poliţia, dacă e vorba, de fapt, de concediu medical.

16 afișări
Imaginea articolului Voicu: Dacă Ridzi a putut veni luni noapte la vot, să o chemăm la audieri sau să sesizăm Poliţia

Voicu: Dacă Ridzi a putut veni luni noapte la vot, să o chemăm la audieri sau să sesizăm Poliţia (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Am nevoie să-l întreb ceva pe domnul secretar general înainte. Domnule secretar general, vă rog să-mi spuneţi dacă doamna deputat Monica Iacob Ridzi se află în concediu medical sau nu", a spus Voicu, conform stenogramei şedinţei BP de miercuri.

La rândul său, secretarul general al Camerei, Gheorghe Barbu, a replicat: "Nu ştiu dacă în acest moment este în concediu medical. Pot să verific".

"Atunci, foarte pe scurt. Dacă doamna Monica Iacob Ridzi se află în concediu medical, vă cer în mod oficial să sesizaţi poliţia şi Casa de asigurări de sănătate Hunedoara, pentru că bănuiesc că legea aceea cu oamenii care trebuie să fie acasă în timpul concediului medical este valabilă pentru toţi cetăţenii României", a răspuns liberalul.

Acesta a fost corectat de secretarul Camerei Gheorghe Albu (PDL), care a menţionat că Ridzi e în concediu pentru creşterea copilului.

"Nu este concediu medical pentru boală, ci este concediu pentru îngrijire copil; asta nu înseamnă că eşti acasă bolnav, dacă este pentru îngrijire copil, nu trebuie să stai legat în casă. Aşa cred. Ea nu este bolnavă, Doamne fereşte!", a adăugat Albu.

La rândul său, Voicu a precizat că dacă lucrurile stau aşa, "este momentul" ca fostul ministru să fie invitată la Comisia juridică "pentru audiere cu privire la percheziţia informatică".

"Bun. Atunci, dacă lucrurile stau aşa, este momentul să o invităm la Comisia juridică pentru audiere cu privire la percheziţia informatică, pentru că dacă a putut să vină la două noaptea la un vot, bănuiesc că poate veni şi la o oră decentă la Comisia juridică", a subliniat Mihai Voicu.

În replică, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, l-a rugat pe Voicu să aibă o discuţie cu preşedintele Comisiei juridice, în acest sens.

La lucrările de plen de luni ale Camerei , care s-au prelungit până în noapte şi în urma cărora Mircea Ştefan Minea, propus de PDL, a fost desemnat judecător la CC, şi-au făcut apariţia, între orele 22.00 şi 23.00, miniştrii Elena Udrea şi Laszlo Borbely şi fostul ministru Monica Iacob Ridzi.

Ridzi a absentat, a doua zi, de la votul moţiunii de cenzură.

Fost ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi a născut, pe 22 aprilie, un băieţel într-o clinică din Austria. Monica Iacob-Ridzi este căsătorită cu primarul din Petroşani.

Procurorul general al Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat, în februarie, Camerei Deputaţilor, declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de Iacob Ridzi Monica Maria.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a sesizat, în 9 februarie, procurorul general al României să solicite Parlamentului urmărirea penală şi ministrul Justiţiei să ceară încuviinţare percheziţiei informatice în cazul fostului ministru al Tineretului Monica Iacob Ridzi, pentru abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals şi infracţiuni la legea contabilităţii.

În 10 februarie, Ministerul Justiţiei (MJ) informa că a transmis preşedintelui Camerei Deputaţilor o adresă a procurorilor anticorupţie care cereau încuviinţarea unei percheziţii informatice în dosarul vizând-o pe Monica Iacob-Ridzi.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a sesizat procurorul general, Codruţa Kovesi, pentru a solicita Parlamentului României - Camera Deputaţilor, în baza dispoziţiilor articolului 109 alineatul 2 din Constituţia României, articolului 12 şi articolului 19 din Legea 115/1999, republicată, privind responsabilitatea ministerială, precum şi ale Deciziei nr.270/10 martie 2008 a Curţii Constituţionale, urmărirea penală faţă de Monica Iacob Ridzi, fost ministru al Ministerului Tineretului şi Sportului, în prezent deputat, se arată într-un comunicat de marţi al procurorilor.

Fostul ministrul al Tineretului este acuzat, într-un dosar de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată, uz de fals în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la Legea contabilităţii, în formă continuată.

Prejudiciul în acest dosar este de 100.000 de lei, creat în urma achiziţionării de către MTS a unor produse electronice, printre care şi laptopuri, un frigider, au declarat surse judiciare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici