Voicu: Propunerea de excludere a lui Meleşcanu, discutată în Delegaţia Permanentă a PNL

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a declarat, luni, după BPC, că propunerea de excludere din partid a lui Teodor Meleşcanu va fi discutată în Delegaţia Permanentă, forul statutar competent, convocat de 12 martie, el precizând că excluderea se poate face chiar dacă Meleşcanu este autoduspendat.

225 afișări
Imaginea articolului Voicu: Propunerea de excludere a lui Meleşcanu, discutată în Delegaţia Permanentă a PNL

Teodor Meleşcanu (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Întrebat dacă BPC a discutat despre propunerea de excludere a lui Meleşcanu din partid, Voicu a răspuns: "Da, sigur. Acest lucru va fi făcut cu prima ocazie a organismului statutar competent, respectiv Delegaţia Permanentă".

Voicu a menţionat că Meleşcanu poate fi exlcus din partid chiar dacă este autosuspendat.

"Autosuspendarea implică o calitate care poate fi supusă unei sancţiuni", a spus Voicu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, în urmă cu o săptămână, că nominalizarea lui Teodor Meleşcanu la şefia SIE este "o afacere" între Traian Băsescu şi Teodor Meleşcanu şi a anunţat că va cere excluderea din partid a senatorului.

Antonescu a spus că Meleşcanu nu l-a informat nici pe el, nici pe alt lider liberal despre propunerea de a ocupa funcţia de director al SIE.

Teodor Meleşcanu a declarat ulterior, referindu-se la solicitarea preşedintelui PNL, Crin Antonescu, de excludere a sa din partid, că a urmat pas cu pas prevederile Statutului şi că, în opinia sa, este greu, dacă nu imposibil, să excluzi un membru autosuspendat.

Numirea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a fost validată în 28 februarie de Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici