Voiculescu către şeful statului: Termenul de promulgare a legii caselor naţionalizate, la final

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu i-a transmis, marţi, prin intermediul unei scrisori deschise, şefului statului, că termenul în care trebuie să promulge legea caselor naţionalizate se apropie de final, iar decizia Preşedinţiei este aşteptată cu disperare de chiriaşi şi proprietari.

86 afișări
Imaginea articolului Voiculescu către şeful statului: Termenul de promulgare a legii caselor naţionalizate, la final

Voiculescu către şeful statului: Termenul de promulgare a legii caselor naţionalizate, la final (Imagine: Mediafax Foto)

"Având în vedere că în aceste zile expiră termenul până la care trebuie promulgată Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, vă amintesc să promulgaţi de urgenţă legea", se arată în scrisoarea semnată de Dan Voiculescu.

Acesta mai arată că în această perioadă, şeful statului "a fost preocupat de numirea Guvernului şi alegerea Birourilor Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor", dar că " ţine să îi amintească faptul că, în conformitate cu articolul 77, alineatul 3 din Constituţia României termenul de 10 zile, în care legea examinată de Curtea Constituţională trebuie promulgată, se apropie de final".

"Vă solicit cu această ocazie, o dată în plus, să aveţi în vedere că decizia dumneavoastră este aşteptată cu disperare de chiriaşi şi proprietari, oameni ale căror drepturi au fost încălcate cu bună ştiinţă de statul român, o mult prea lungă periodă de timp", mai precizează liderul PC.

Curtea Constituţională a decis, pe 10 decembrie, că modificările aduse legii privind casele naţionalizate sunt constituţionale, respingând contestaţia semnată de 55 de deputaţi, respectiv 63 de deputaţi din PDL. Curtea Constituţională a soluţionat, în cadrul controlului anterior promulgării legii, sesizările asupra neconstituţionalităţii Legii pentru modificarea şi completarea Legii 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989.

Citeşte şi:

Modificările legii privind casele naţionalizate, constituţionale

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici