Voinescu: Acuzaţiile la adresa PDL privind afacerile din vămi, de la adevăraţii profesori de corupţie

Deputatul PDL Sever Voinescu a declarat, vineri, că PDL "respinge categoric teza indusă de adversarii politici conform căreia ar fi implicat ca partid în afacerile murdare de la vamă", arătând că "blamarea întregului partid este inacceptabilă".

13 afișări
Imaginea articolului Voinescu: Acuzaţiile la adresa PDL privind afacerile din vămi, de la adevăraţii profesori de corupţie

Voinescu: Acuzaţiile la adresa PDL privind afacerile din vămi, de la adevăraţii profesori de corupţie (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"PDL respinge categoric teza indusă de adversarii politici conform căreia ar fi implicat ca partid în afacerile murdare de la vamă pe care procurorii le probează în aceste zile. Încercarea de a lega partidul nostru de corupţia din vămi este un atac politic josnic. Este, înainte de orice, jignitor pentru sutele de mii de membri PDL, pentru milioanele noastre de simpatizanţi", a spus Voinescu.

El a precizat că, dacă sunt membri ai PDL care se fac vinovaţi de acte de corupţie, de evaziune fiscală sau de contrabandă, "nu există nicio urmă de îndoială că ei trebuie să răspundă conform legii".

"Dar blamarea întregului partid este inacceptabilă. Cu atât mai intolerabilă este operaţiunea pur stalinistă de a învinovăţi întreg PDL, cu cât vine dintr-o tabără politică în a cărei conducere găsim chiar pe adevăraţii profesori de corupţie din această ţară, adică PSD sau din partea aliaţilor lor, reprezentaţi şi ieri şi azi de iluştrii protagonişti ai unor uriaşe scandaluri mediatice legate de vamă pe parcursul ultimilor ani, e vorba despre PNL", a adăugat Sever Voinescu.

El crede că, dacă există indicii cu privire la implicarea vreunui membru al PDL în contrabandă şi evaziune fiscală ori în alte infracţiuni de corupţie, justiţia va merge până la capăt.

Sever Voinescu s-a arătat nemulţumit de faptul că, atunci când se demarează acţiuni judiciare anticorupţie în care sunt amestecaţi membri ai partidelor de opoziţie, apare imediat interpretarea că sunt acţiuni de poliţie politică, "condusă de o putere dictatorială".

"Când aceleaşi structuri ale statului ajung cu investigaţiile în preajma unor membri ai PDL, imediat se constată că PDL este corupt pentru că, nu-i aşa, când e vorba de PDL magistraţii au, c dreptateând e vorba despre PSD magistraţii fac poliţie politică", a explicat Sever Voinescu.

El a mai spus că PDL salută deciziile CSAT, urmare a cărora "se constată o sporită coordonare şi eficientizarea acţiunilor anticorupţie şi antievaziune fiscală a tuturor structurilor statului cu atribuţii directe în aceste domenii", şi face un apel "către ceilalţi competitori sau aliaţi politici să susţină la rându-le aceste acţiuni".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici