Vosganian: Declaraţia lui Băsescu privind armenii este o insultă gravă

Declaraţia preşedintelui Traian Băsescu referitoare la armeni reprezintă o insultă deosebit de gravă adresată acestei comunităţi din România şi arată că şeful statului este orbit de ură şi obsedat de ambiţii persoanale, a afirmat, marţi, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

1 afișare
Imaginea articolului Vosganian: Declaraţia lui Băsescu privind armenii este o insultă gravă

Vosganian: Declaraţia lui Băsescu privind armenii este o insultă gravă

"Declaraţia preşedintelui Traian Băsescu este o insultă deosebit de gravă adresată comunităţii armene din România, poporului armean de pretutindeni. Mai mult decât atât, această afirmaţie este neverosimilă dacă socotim că preşedintele României a vizitat de curând Armenia şi pentru noi, mărturisesc, este foarte greu să explicăm preşedintelui Armeniei, Guvernului armean, academicienilor şi profesorilor universitari care i-au acordat titlul de doctor de Honoris Causa faptul că preşedintele ţării mele nu-i socoteşte armeni buni şi competenţi. Suntem de asemenea mândri de doctorul Florin Exergiani, unul dintre cei mai mari medici neurochirurgi ai lumii şi care de asemenea l-a îngrijit pe preşedintele României, Traian Băsescu, dar ca şi alte lucruri preşedintele a uitat şi de data asta", a spus Vosganian.

El a arătat că, personal, se simte vizat ca cetăţean român de etnie armeană şi preşedinte al Uniunii Armenilor din România şi a anunţat că membrii comitetului director au solicitat o întâlnire de urgenţă, pentru miercuri.

Ministrul a mai arătat că că dacă preşedintele unei ţări este atât de "orbit de ură şi obsedat de răfuieli personale" încât nu se poate abţine, înseamnă odată în plus că preşedintele Traian Băsescu reprezintă "un factor de risc" pentru democraţia românească.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) va judeca afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu referitoare la armeni, făcută cu ocazia externării după operaţia la tiroidă, Consiliul urmând să-l invite pe şeful statului pentru audieri, conform procedurii.

După discuţia cu jurnaliştii de la ieşirea din Spitalul Militar Central, preşedintele a mulţumit echipei de medici şi, în timp ce-i strângea mâna doctorului Mircea Ghemegian, i-a spus: "În sfârşit văd şi eu un armean bun", după care a corectat şi a spus "un armean competent".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici