Votul continua, la ora 21.00, în 204 secţii din Europa, America de Nord şi America de Sud

Votul românilor din străinătate continua, la ora 21.00, ora României, în 204 din cele 294 de secţii deschise în afara ţării, informează MAE.

22 afișări
Imaginea articolului Votul continua, la ora 21.00, în 204 secţii din  Europa, America de Nord şi America de Sud

Votul continua, la ora 21.00, în 204 secţii din Europa, America de Nord şi America de Sud (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

La ora 21.00, ora României, votul în străinătate continua în 204 din cele 294 de secţii deschise de MAE în ţări precum: Belgia (4 secţii), Cehia (2 secţii), Danemarca (1 secţie), Franţa (9 secţii), Germania (5 secţii), Olanda (2 secţii), Suedia (2 secţii), Croaţia (1 secţie), Nigeria (2 secţii), Tunisia (1 secţie), Irlanda (1 secţie), Marea Britanie (8 secţii), Portugalia (3 secţii), Maroc (1 secţie), Brazilia (2 secţii), Argentina (1 secţie), Canada (4 secţii), Columbia (1 secţie), SUA (28 secţii), Mexic (1 secţie).

Printre votanţii care şi-au exprimat deja dreptul de vot în aceste secţii se numără şi Cornelia Ştefan, alegătorul cu numărul 1.000 de la Consulatul General al României la Munchen (una dintre cele 5 secţii de votare deschise în Germania), la secţia de votare nr. 65. Aceasta are vârsta de 32 de ani, este stabilită în Munchen şi votat la ora 16.45, ora locală.

Primul votant la secţia la nr. 31 din cadrul ambasadei de la Praga este preşedintele Asociaţiei Românilor din Republica Cehă. Acesta şi-a exercitat dreptul de vot la ora 7.10, ora locală. La secţia nr. 31 au votat şi membrii corului "Doruleţ" al cadrelor didactice ale Şcolii "Lucian Blaga" din Ocna Mureş, aflat la Praga pentru participarea la Festivalul Tradiţiilor de Advent.

La secţia de votare nr. 41 de la ambasada României la Copenhaga au votat inclusiv membrii delegaţiei României la "Conferinţa privind schimbările climatice (COP15)", care începe luni în Capitala Regatului Danemarcei şi se derulează până pe 18 decembrie.

Profesorul Mihai Rădulescu este cel mai în vârstă votant de la secţia de vot nr. 196 din Dallas. Membru activ al comunităţii româneşti din Texas, profesorul Rădulescu trăieşte de peste 30 de ani în Statele Unite ale Americii şi a predat limba şi literatura română, precum şi istoria românilor, la Universităţile din Chicago şi Wisconsin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici