Zegrean: Până în 1997, au mai fost două grade de jurisdicţie la CC şi se certau judecătorii între ei

Preşedintele Curţii Constituţionale (CC), Augustin Zegrean, a spus joi despre instituirea a două niveluri de activitate a CC, propusă de senatorul PNL Tudor Chiuariu, că până în 1997 s-a întâmplat aşa ceva şi "se certau judecătorii între ei".

144 afișări
Imaginea articolului Zegrean: Până în 1997, au mai fost două grade de jurisdicţie la CC şi se certau judecătorii între ei

Augustin Zegrean (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"A mai fost aşa. Până în 1997, au fost două grade de jurisdicţie şi se certau judecătorii între ei la nesfârşit, pentru că unii judecau în fond, iar alţii în recurs, după care, ceilalţi judecau în fond şi ăilalţi în recurs", a spus Zegrean.

La rândul său, premierul Victor Ponta s-a arătat surprins de propunerea lui Chiuariu privind instituirea a două niveluri de activitate a Curţii, spunând că nu a mai auzit de aşa ceva şi că el personal nu are atâta fantezie.

"Unde să le atacăm ? (deciziile Curţii Constituţionale - n.r.). Nu am mai auzit de aşa ceva. Nu mă puneţi pe mine...nu am atâta fantezie, nu am auzit nicăieri în Europa de încă o Curte, care cum să fie ? Să fie Curtea Megaconstituţională ?", a răspuns Ponta întrebărilor pe această temă ale jurnaliştilor.

După ce i s-a explicat că Tudor Chiuariu propune să existe posibilitatea ca şi deciziile Curţii Constituţionale (CC) să poată fi contestate tot la Curte, premierul a răspuns: "Nu e deja destul de complicat, asta ne mai trebuie acum?"

Vicepreşedintele Comisiei pentru revizuirea Constituţiei, senatorul Tudor Chiuariu (PNL), a propus, în cadrul unei dezbateri a Forumului constituţional, instituirea a două niveluri de activitate a Curţii Constituţionale, respectiv a unui for de apel unde să poată fi decise eventualele contestaţii faţă de deciziile iniţiale ale CC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici