Zetea, după ce Guvernul şi-a asumat răspunderea pe buget: PSD va contesta 100% procedura la CCR

Gabriel Zetea a declarat, miercuri, la RFI, că PSD va contesta 100% la CCR decizia Guvernului de a-şi asuma răspunderea pe bugetul de stat. Liderul PSD Maramureş a adăugat că eliminarea Parlamentului din procedura de adoptare a bugetului pe 2020 este „un prim pas spre dictatură”.

186 afișări
Imaginea articolului Zetea, după ce Guvernul şi-a asumat răspunderea pe buget: PSD va contesta 100% procedura la CCR

Zetea, după ce Guvernul şi-a asumat răspunderea pe buget: PSD va contesta 100% procedura la CCR

„ Legea bugetului de stat este cea mai importantă lege pe care o adoptă Parlamentul României într-un an, iar faptul că se elimină Parlamentul din cercul adoptării şi în special al dezbaterii democratice, cu lucrul acesta nu cred că ar trebui să fim de acord. Sigur, această procedură va fi sută la sută contestată de către PSD la CCR. Asta este acţiunea minimă, pe care PSD are obligaţia să o facă”, a spus Gabriel Zetea, la RFI.

Liderul PSD Maramureş a afirmat că decizia de asumare a răspunderii Guvernului pe bugetul de stat reprezintă un prim pas spre dictatură.

„Nu poate fi acceptabil ca într-o ţară democratică Parlamentul, ca instituţia fundamentală a democraţiei într-un stat, să fie eliminat din procesul de adoptare a celei mai importante legi. Asta înseamnă deja un prim pas spre dictatură”, a subliniat Zetea.

Guvernul şi-a asumat, miercuri, răspunderea pe proiectul de lege privind bugetul de stat pentru anul 2020.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
psd,
buget,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici