Zgonea: Blaga şi Anastase pot să sesizeze şi pe mama Curţii Constituţionale

Liderul deputaţilor PSD, Valeriu Zgonea, a declarat, marţi, că Vasile Blaga şi Roberta Anastase pot să sesizeze "şi pe mama Curţii Constituţionale" referitor la revocarea lor din funcţiile de preşedinţi ai Senatului, respectiv Camerei, el precizând că cei doi trebuie să respecte legea.

2029 afișări
Imaginea articolului Zgonea: Blaga şi Anastase pot să sesizeze şi pe mama Curţii Constituţionale

Zgonea: Blaga şi Anastase pot să sesizeze şi pe mama Curţii Constituţionale

"Pot să sesizeze şi pe mama Curţii Constituţionale. Anastase şi Blaga trebuie să respecte regulamentul şi legea, iar ei au fugit în birou. Suntem dispuşi să rămânem aici până când cei doi vor pleca din funcţii şi Avocatul Poporului, care e un instrument politic în mâna PDL, va fi înlocuit cu un om care respectă legea", a spus Zgonea.

El a acuzat faptul că decizia de acordare a celei de-a doua pauze de consultări, de două ore, ţine de hotărârea democrat-liberalilor de a nu-şi părăsi funcţiile.

"Pedeliştii ţin de scaune şi de funcţii. Au inventat regulamentul, a intervenit neregulamentar un cetăţean care e senator şi a inventat a doua pauză pentru PDL. Grupurile au dreptul la o singură cerere. Ei au inventat pauza de două ore, au nevoie de o oră să fie emoţionaţi şi îşi prelungesc viaţa pe scaun", a acuzat Zgonea.

El a spus că PSD a respectat toate procedurile, în timp ce democrat-liberalii vor să amâne dezbaterile şi după aceea să fugă acasă.

"Nu înţeleg de ce vor să-l ţină pe Avocatul Poporului. Demonstrează că noi am avut dreptate - Avocatul Poporului e instrumentul politic al PDL îndreptat împotriva celor care nu fac parte din această gaşcă portocalie", a spus Zgonea.

Potrivit unor surse din USL, Valeriu Zgonea va fi numit preşedinte al Camerei Deputaţilor după revocarea din funcţie a Robertei Anastase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici