Zgonea: Luni se întruneşte Comisia juridică, pentru cazul Ponta - Termenul maxim de raport e 14 zile

Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a declarat, sâmbătă, că membrii Comisiei juridice se întrunesc luni pentru a stabili calendarul raportului în cazul Ponta, arătând că termenul maxim de 14 zile este "foarte scurt", faţă de vechiul regulament, care nu prevedea termene.

97 afișări
Imaginea articolului Zgonea: Luni se întruneşte Comisia juridică, pentru cazul Ponta - Termenul maxim de raport e 14 zile

Zgonea: Luni se întruneşte Comisia juridică, pentru cazul Ponta - Termenul maxim de raport e 14 zile (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Astăzi avem maxim 14 zile, din informaţiile mele şedinţa va fi luni, asta înseamnă că în maxim 4 zile sau 3 zile, comsiia va avea o primă întâlnire. Cred că este un termen foarte scurt dacă ne uităm în perioada în care guvernare era de dreapta şi în care stăteam şi câte 11 luni pentru o aprobare de percheziţie informatică. Cred că în acest moment suntem pe un regulament care este profund european, predictibil şi transparent", a afirmat Zgonea, întrebat dacă crede că membrii comisie vor folosi la maximum termenul de 14 zile.

El a explicat că, "din momentul în care Biroul Permanent s-a întâlnit, membrii Comisiei juridice, plus cel căruia i se cerere ridicarea imunităţii pot să-şi consulte dosarul, termenul final în care comisia are obligativitatea de a-şi prezenta raportul este 14 zile".

Comisia juridică se va întruni luni la ora 11,00 pe această temă.

Liderul deputaţilor PNL Ludovic Orban a declarat, vineri, că s-a modificat regulamentul şi s-au prelungit procedurile în cazul ridicării imunităţii, dar deputaţii PNL vor susţine scurtarea acestor termene.

"S-a modificat regulamentul, PNL a votat şi din acest motiv împotriva regulamentului, care prelungeşte un pic procedurile (...) Este foarte greu de tergiversat, o să împingă votul la limită. Deputaţii noştri din Comisia juridică vor încerca să scurteze cât mai mult termenele regulamentare. În Biroul Permanent vom susţine scurtarea acestor termene, cred că decizia plenului trebuie luată cât mai repede în acest caz", a adăugat Orban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici