Zgonea: Nu există nicio altă majoritate parlamentară pe care PSD ar dori să o construiască

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, în legătură cu faptul că parlamentari trec la PSD, că nu există nicio altă majoritate pe care PSD ar dori să o construiască şi că este o chestiune normală, fiind discuţii cu parlamentari care au fost în trecut membri ai PSD.

184 afișări
Imaginea articolului Zgonea: Nu există nicio altă majoritate parlamentară pe care PSD ar dori să o construiască

Zgonea: Nu există nicio altă majoritate parlamentară pe care PSD ar dori să o construiască (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Întrebat dacă este o strategie a PSD să formeze o nouă majoritate prin faptul că mai mulţi parlamentari trec la PSD, Zgonea a spus că este o chestiune normală şi sunt discuţii vechi cu parlamentari care în trecut au fost membri ai PSD.

"E o chestiune normală, sunt discuţii vechi pe care le-am avut, pe o parte dintre ei înainte de a fi parlamentari, dacă vă uitaţi la istoricul unei mari părţi dintre cei care au venit acum, ei au fost membri ai PSD în trecut, care din varii motive s-au dus la alt partid, au vrut să candideze, au avut această ambiţie personală", a explicat Zgonea.

El a arătat că nu există o strategie privind o nouă majoritate şi nu s-a discutat niciodată în cadrul PSD.

"Nu s-a discutat niciodată în cadrul PSD, sunt discuţii legate strict de grupurile politice parlamentare", a arătat Zgonea.

El a mai spus că întotdeauna au fost astfel de negocieri între parlamentari şi că PSD este avantajat. "Este o chestiune care întotdeauna s-a făcut în România, ăsta e un avantaj, poate şi viaţa PSD este una cunoscută ca intensă la nivelul administraţiei locale şi a asta ne avantajează", a arătat Zgonea.

El a afirmat că PSD nu doreşte să construiască o altă majoritate şi întotdeauna a avut cel mai puternic grup.

"Nu există nicio altă majoritate pe care vrem să o construim, întotdeauna PSD a avut cel mai puternic grup politic, nu de ieri de astăzi şi aceasta este ţinta oricărui grup politic să aibă un grup majoritar", a spus Zgonea.

El a respins ideea că parlamentari ar trece la PSD contra cost, arătând că este acest lucru este "o poveste".

"Povestea aceasta cu bani este o chestiune care se vehiculează numai în mediul românesc. Eu vă spun că după 13 ani de parlamentarism niciun grup parlamentar nu este inconştient să dea nişte bani ca să ia doi-trei parlamentari şi nu am văzut parlamentari care să primească bani pentru aşa ceva", a mai spus Zgonea.

Zgonea a adăugat că atât el cât şi premierul Victor Ponta şi colegii din PSD doresc modificarea Constituţiei prin care să fie blocată migraţia politică.

"Eu şi premierul Victor Ponta şi colegii mei rămânem la ideea veche că odată cu modificarea Constituţiei trebuie să blocăm migraţia politică", a spus Zgonea.

El a adăugat că deja s-au făcut modificări la statutul deputatului şi senatorilor în sensul ca deputaţii independenţi să se numească neafiliaţi, pentru că ei migrează în cadrul unui ciclu electoral şi nu mai pot forma grupuri independente cu aceleaşi beneficii.

Mai mulţi parlamentari care au fost aleşi din partea PPDD au trecut în ultima perioadă la PSD şi UNPR, formaţiune ai cărei deputaţi şi senatori fac parte din grupurile PSD, cele mai consistente numeric, atât la Cameră, cât şi la Senat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici