Zgonea şi-a cerut scuze pentru sintagma "colegul meu Mihai Viteazul": O afirmaţie nefericită, Mihai Viteazul este un mare erou al poporului român

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a prezentat, marţi, pe contul său de Facebook, scuze pentru "afirmaţia nefericită" în care s-a referit la Mihai Viteazul folosind sintagma "colegul meu", el arătând că Mihai Viteazul este un mare erou al poporului român.

551 afișări
Imaginea articolului Zgonea şi-a cerut scuze pentru sintagma "colegul meu Mihai Viteazul": O afirmaţie nefericită, Mihai Viteazul este un mare erou al poporului român

Valeriu Zgonea (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Am făcut o afirmaţie nefericită astăzi, pentru care îmi cer scuze. Mihai Viteazu este un mare erou al poporului român", precizează Valeriu Zgonea pe Facebook.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a afirmat, marţi, că domnitorul Mihai Viteazul este "colegul" său, în contextul în care vorbea despre steagul steguiesc de mari dimensiuni arborat la Baraolt.

"Eu sunt din oraşul lui Mihai Viteazul. Dacă ei vor să ridice acolo steagul cu care au plecat cu colegul meu, Mihai Viteazul, acum câteva sute de ani să cucerească nişte drepturi împotriva ungurilor, pe mine nu mă deranjează. Eu nu privesc cu atâta ură această chestiune, sunt colegi de-ai mei care arborează steagul Real Madridului sau Barcelonei, nu văd care e problema", a afirmat Zgonea, întrebat de jurnalişti dacă îl deranjează arborarea steagului secuiesc de la Baraolt.

Deşi a observat că afirmaţia sa despre Mihai Viteazul a stârnit zâmbetele şi chiar râsetele jurnaliştilor, preşedintele Camerei nu a revenit apoi asupra termenului folosit.

Deşi jurnaliştii au încercat să îl abordeze din nou pentru a-l întreba dacă nu cumva a fost o eroare sau o glumă folosirea cuvântului "coleg" despre Mihai Viteazul, Zgonea nu a mai răspuns întrebărilor, grăbindu-se să intre la şedinţa plenului Camerei, pe care o prezidează.

Un drapel secuiesc de mari dimensiuni va fi arborat, marţi, în centrul oraşului Baraolt (Covasna), la iniţiativa organizaţiei locale a Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici