Zgonea: Votul pe suspendare va fi secret, cu bile. Tot Parlamentul stabileşte azi data referendumului

Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a precizat, vineri, că votul pe cererea de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu va fi secret cu bile, el menţionând că tot plenul Parlamentului va stabili data referendumului de demitere, printr-o hotărâre adoptată vineri seară.

167 afișări
Imaginea articolului Zgonea: Votul pe suspendare va fi secret, cu bile. Tot Parlamentul stabileşte azi data referendumului

Zgonea: Votul pe suspendare, secret cu bile; tot Parlamentul stabileşte azi data referendumului (Imagine: Bogdan Stamatin / MediafaxFoto)

Valeriu Zgonea a declarat că în procedura de suspendare vot fi două voturi, cel pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, iar cel de-al doilea pentru stabilirea datei referendumului de demitere.

"Vor fi două voturi după discursul final al preşedintelui României, se va intra pe ordinea constituţională de vot al celor două proiecte de hotărâri. Primul proiect de hotărâre este cel de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu şi de transmiterea la Curtea Constituţională a acestei informaţii, prima dată vor fi consultaţi deputaţii şi senatorii dacă sunt de acord cu proiectul de hotărâre. Votul final la acest proiect de hotărâre va fi un vot secret cu bile", a explicat Zgonea.

El a prezentat şi cea de-a doua etapă procedura în care se va intra vineri în plenul celor două Camere ale Parlamentului.

"După anunţarea rezultatului în plenul Camerei Deputaţilor şi Senatului, şi publicarea în Monitorul Oficial (a hotărârii de suspendare a preşedintelui, n.r.), care este o chestiune mai rapidă sau mai puţin rapidă, există cel de-al doilea proiect de hotărâre al Parlamentului pentru a stabili data referendumului (...) De desfăşurarea referendumului se ocupă Guvernul României, dar în baza acestui proiect de hotărâre pe care îl votăm şi publicăm în Monitorul Oficial", a mai spus Zgonea.

El a explicat că fiecare lider de grup parlamentar poate să facă propuneri pentru data referendumului.

Întrebat dacă USL se bazează la votul pentru suspendare din plen pe mai mult de 217 de voturi în favoarea, Zgonea a răspuns afirmativ.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici