Zgonea vrea ca în comisia de Cod electoral să se discute şi legile partidelor şi finanţării partidelor

Preşedintele comisiei de Cod electoral, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că va cere mandat din partea plenului Parlamentului pentru ca această comisie să discute, pe lângă legile electorale, şi modificarea legilor partidelor politice şi finanţării partidelor.

102 afișări
Imaginea articolului Zgonea vrea ca în comisia de Cod electoral să se discute şi legile partidelor şi finanţării partidelor

Zgonea vrea ca în comisia de Cod electoral să se discute şi legile partidelor şi finanţării partidelor (Imagine: Cristi Vatavu/Mediafax Foto)

Zgonea a spus, în comisia de cod electoral, că îi va propune preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, convocarea unui Birou Permanent reunit, unde să se discute, pe lângă demisia directorului SRI George Maior, despre completarea hotărârii de înfiinţare a comisiei de cod electoral cu mandatul de modificare a legilor finanţării partidelor şi partidelor politice în plen reunit.

„Această comisie va fi completată în competenţe cu legea partidelor politice şi legea finanţării partidelor, principalul proiect este ca la mijlocul lunii martie să finalizăm legea alegerii administraţiei publice locale”, a afirmat Zgonea.

El a spus că membrii comisiei de Cod electoral vor fi convocaţi săptămâna viitoare, marţi, de la ora 16.00, şi miercuri, de la ora 12.00.

„Săptămâna viitoare începem în forţă, două zile pe săptămână cel puţin, eu sper ca legea alegerilor locale să aibă o formă finală la mijlocul lunii februarie şi să începem să facem mici corecturi, discuţii. AEP are un proiect, STS şi MAI recomandări şi cred că reuşim să ne păstrăm angajametele, astfel încât să avem o nouă lege a alegerilor locale anul viitor mai aproape de ceea ce doresc românii”, a mai spus Zgonea.

Comisia de Cod electoral a stabilit anterior să înceapă discuţiile pe modificarea legii alegerii administraţiei publice locale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici