(P) Anvelopa ContiWinterContact TS 850, considerată exemplară de experţii germani

Iarna bate la usă, iar masinile trebuie echipate corespunzător. Pentru a vedea care anvelope sunt cele mai fiabile pe timp de iarnă, experţii de la AutoBild au testat 50 de modele de anvelope de iarnă şi verdictul a fost clar: ContiWinterContact TS 850 este “exemplar”.

1860 afișări
Imaginea articolului (P) Anvelopa ContiWinterContact TS 850, considerată exemplară de experţii germani

(P) Anvelopa ContiWinterContact TS 850, considerată exemplară de experţii germani

Editorii de la AutoBild au testat 50 de modele de anvelope dimensiunea 225/50 R 17, însă numai 34 dintre acestea au trecut în a doua etapă a testarii din cauza unor distanţe de frânare nepermis de mari pe carosabil umed sau pe zapadă.

Expertul AutoBild descrie anvelopa ContiWinterContact TS 850 ca “Un adevărat specialist al iernii ce deţine caracteristici de manevrabilitate de excepţie pe carosabil umed, rezerve de siguranţa impresionante la acvaplanare, distanţe de frânare scurte pe carosabil înzapezit sau umed, performanţa superioara de kilometraj şi toate la un preţ corect”.

Printre cei 16 finalisti cu performanţe bune s-au aflat şi anvelopele Semperit Speed-Grip 2, Uniroyal MS plus 77 si Barum Polaris 3, produse aflate de asemenea în portofoliul Continental.

30 dintre anvelopele testate la frânarea pe carosabil ud de la 80 la 0 km/h au avut distanţe de oprire de peste 40,5 metri, in timp ce Continental ContiWinterContact TS 850 a reusit sa ajungă la 36,1 metri. Cel mai slab rezultat obţinut a fost de 52,7 metri, ceea ce înseamnă cu mai mult de 3 masini mai departe.

In România, anvelopele de iarnă sunt obligatorii atunci cand se circulă pe drumuri publice acoperite cu zapada, gheaţa sau polei. Anvelopele de iarnă de calitate sunt marcate atât cu semnul M+S (pentru noroi si zapada), cât şi simbolul fulgului de zapadă, cu care producatorii de anvelope pot marca numai acele produse care au trecut testele de performanţă elocvente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici