(P) Ce informaţii recomandă specialiştii să ceri înainte să iei un credit rapid

175 afișări
Imaginea articolului (P) Ce informaţii recomandă specialiştii să ceri înainte să iei un credit rapid

Accesul uşor la un credit atunci când ai nevoie de unul este printre marile beneficii ale societăţilor libere. Totuşi, această binecuvântare vine cu riscurile sale, aşa că înainte de a semna un act oficial prin care vă obligaţi legal să respectaţi termenii şi condiţiile creditorului, specialiştii recomandă să vă informaţi temeinic.

Când aveţi nevoie urgentă de bani este greu să găsiţi timpul necesar pentru a parcurge toate informaţiile tranzacţiei. De aceea, în colaborare cu specialiştii în împrumuturi de la comparatorul internaţional de credite Finbino vă prezentăm o listă de întrebări de la care să începeţi în discuţiile cu băncile sau instituţiile financiare nebancare (IFN) atunci când cereţi oferte. Pe baza acestor răspunsuri şi a modului în care informaţiile v-au fost oferite veţi putea lua decizia cea mai corectă, în cunoştinţă de cauză.

Dreptul la a renunţa

Întrebare: Ce se întâmplă dacă mă răzgândesc şi nu mai vreau creditul – pot să renunţ la el?

De ce este importantă această întrebare: Răspunsul la această întrebare ar trebui să fie extrem de clar deoarece legea prevede că ai 14 zile la dispoziţie să te răzgândeşti, chiar şi dacă ai semnat contractul de credit. Orice răspuns diferit ar trebui să vă ridice mari semne de întrebare. Chiar şi dacă răspunsul va fi pe placul dvs., nu uitaţi să întrebaţi de costuri. Nu este obligatoriu să fie aşa, însă există anumite IFN-uri care aplică penalităţi. Este mai bine să fiţi informat despre ele. Şi apropo de drepturi, aveţi la dispoziţie 15 zile să acceptaţi o ofertă, iar în timpul acestor 15 zile puteţi să comparaţi oferta primită cu altele de pe piaţă. S-ar putea să vi se ofere să semnaţi un acord prin care renunţaţi la această perioadă. Este dreptul dvs. să comparaţi ofertele. Sfatul specialiştilor este să nu renunţaţi la acest drept.

Modalităţile de plată a ratelor

Întrebare: Cum plătesc ratele şi ce opţiuni am?

De ce este importantă această întrebare: În graba de a procura banii s-ar putea să uitaţi că va veni şi momentul în care va trebui să returnaţi prima rată. Atenţie: anumite IFN-uri trimit un reprezentant la domiciliul împrumutatului pentru a ridica rata. Aveţi vecini sau rude faţă de care doriţi să păstraţi confidenţialitatea? Atunci mai bine asiguraţi-vă că puteţi plăti printr-un cont bancar. Chiar şi aşa, întrebaţi la ce bancă puteţi plăti, pentru că altfel s-ar putea să vă treziţi că petreceţi săptămânal sau lunar o oră în trafic şi la cozi la ghişeu. Timp pe care-l puteaţi economisi printr-o simplă întrebare. Există şi alte detalii legate de returnare pe care vă recomandăm să le aflaţi din timp. Plătesc un comision la banii returnaţi? Finanţatorul solicită acces la contul meu curent pentru a reţine automat valoarea ratei la scadenţă? Aceste informaţii sunt importante pentru a evita costurile neprevăzute şi pentru a vă putea organiza din timp.

Întârzierile la plată

Întrebare: Ce se întâmplă dacă apare o întârziere inevitabilă la plata ratei?

De ce este importantă această întrebare: Chiar dacă acesta este ultimul lucru pe care cineva şi-l doreşte când face un credit, să nu poţi plăti o rată din diverse motive este un scenariu la care este recomandat să ne gândim din timp. Procedura în asemenea situaţii diferă de la un finanţator la altul. Poate că va trebui să anunţaţi telefonic, s-ar putea să fie nevoie să trimiteţi o notificare scrisă înainte de scadenţă, există chiar şi abordarea în care trebuie să plătiţi o parte din rată, chiar dacă nu puteţi plăti tot. De aceea este bine să întrebaţi. Atitudinea pe care instituţiile de finanţare o au faţă de persoanele care întârzie ocazional din motive bine întemeiate poate fi factorul diferenţiator în alegerea celei mai bune opţiuni. Nu uitaţi că în cazul în care nu reuşiţi să vă înţelegeţi cu instituţia, puteţi oricând să apelaţi gratuit la Centrul de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Bancar (CSALB) - o entitate europeană, non-profit şi independentă. Aflaţi aici cum.

Rapiditatea încasării

Întrebare: Cât durează până primesc creditul?

De ce este importantă această întrebare: Atunci când apelezi la un împrumut rapid, se presupune că vei primi suma cerută şi aprobată într-un timp scurt. Dacă pentru dvs. este esenţial să primiţi banii foarte repede, atunci adresaţi şi această întrebare. În general, durata minimă este de câteva zeci de minute după ce primiţi decizia de acordare a creditului şi transmiteţi contractul semnat de dvs.

Informaţi-vă temeinic şi din timp

Chiar şi înainte de a contacta instituţiile de finanţare, puteţi culege o mulţime de informaţii prin intermediul internetului. Tot mai multe IFN-uri şi bănci se bazează pe comunicarea online, iar unele dintre acestea nici măcar nu au reprezentanţi fizici, întregul proces având loc în lumea virtuală.

Puteţi afla mai mult despre împrumuturile online folosind comparatorul de credite Finbino. Mai mult, chiar, în secţiunea de blog a acestui site găsiţi toate întrebările importante pe care să le adresaţi atunci când căutaţi un credit, precum şi o mulţime de alte subiecte interesante legate de finanţele personale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici