(P) Ce putem face pentru a reduce balonarea şi flatulenţa?

1848 afișări
Imaginea articolului (P) Ce putem face pentru a reduce balonarea şi flatulenţa?

(P) Ce putem face pentru a reduce balonarea şi flatulenţa?

Ce stim despre balonare?

Balonarea si flatulenta pot fi stanjenitoare si inconfortabile. Ele sunt cauzate de acumularea excesiva de gaze in tubul digestiv, adica in stomac sau in intestine.

Gazele intestinale sunt cauzate de regula de fermentarea in colon a alimentelor nedigerate. Se pot forma si in situatia in care sistemul digestiv nu incheie procesul de digerare a anumitor componente din alimente, precum glutenul sau zaharul din produsele lactate si din fructe.

Ce putem face pentru a reduce balonarea si flatulenta?

1. In primul rand este vorba de schimbarea alimentatiei si a stilului de viata:

  • Evitarea alimentelor care provoaca gaze intestinale, cum ar fi: fasolea boabe, broccoli, varza de Bruxelles, conopida, mazare, linte, paine alba, bauturi carbogazoase.
  • Putem reduce si consumul de alimente grase, deoarece grasimile incetinesc digestia, prelungind procesul de fermentare a alimentelor.
  • De asemenea putem incerca si o reducerea temporara a consumului de alimente bogate in fibre. Fibrele ajuta digestia, dar multe dintre alimentele bogate in fibre sunt producatoare de gaze.
  • Este important si sa servim masa in tihna si sa introducem un program de exercitii fizice. O plimbare scurta dupa masa poate fi de ajutor.

2. In al doilea rand putem utiliza simeticona sau carbunele activ:

  • Simeticona este o substanta foarte cunoscuta, studiata si folosita la scara larga mai mult de 50 de ani in activitatea practica. Simeticona scade tensiunea superficiala de la suprafata bulelor de gaz, favorizand astfel spargerea bulelor, care ajuta la absorbtia sau eliminarea gazului la exterior. Simeticona are un mod de actiune exclusiv fizic, nu are reactii adverse cunoscute! Simeticona nu este absorbita, parasind organismul nemodificata dupa ce a trecut prin tractul gastrointestinal. Nu este metabolizata si nu interfereaza cu secretia gastrica sau cu absorbtia nutrientilor.
  • Carbunele activ este si el foarte util in reducerea balonarii sau flatulentei. Este un bun absorbant si retine la suprafata sa gazele, favorizand eliminarea lor. Carbunele activ nu se absoarbe din tubul tractului digestiv, nu provoaca iritarea mucoaselor si se elimina uşor prin scaun impreuna cu toxinele.

Astfel, simeticona si carbunele activ sunt 2 dintrele cele mai utilizate substante pentru reducerea balonarii, sigure si eficiente, fara reactii adverse.

Gama de produse KEBENE este singura gama completa antibalonare si antiflatulenta, care contine atat simetocina, cat si carbune activ.

Kebene Plus este prima combinatie din Romania care contine simeticona si carbune activ intr-un comprimat dublu stratificat, folosind tehnologia inovativa multi-layer, avand efect dublu antibalonare si antiflatulenta in doar 15 minute, fara efecte adverse observate pe termen mediu sau lung.

Indiferent de cauza care determina aparitia balonarii, gama Kebene poate fi utilizata in siguranta pentru a reduce disconfortul abdominal si a diminua durerea si crampele determinate de gazele in exces.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici