(P)”Comanda ta este pe drum”: O zi din viaţa unui livrator

294 afișări
Imaginea articolului (P)”Comanda ta este pe drum”: O zi din viaţa unui livrator

Andrei Mihai are 27 de ani, este din Constanţa, şi este un curier biciclist la Takeaway. Am stat puţin la taclale, recent, cu tânărul constănţean, care ne-a povestit cum decurge o zi de lucru din viaţa lui, livrând mâncare clienţilor, pe bicicletă.

Andrei străbate zilnic aproape tot oraşul cu bicicleta şi livrează mâncare proaspătă şi delicioasă în toate colţurile Constanţei. El ne-a povestit că lucrează deja de aproape nouă luni ca şi curier şi job-ul i-a fost recomandat tot de un livrator pe două roţi.

Îmi place faptul că pot combina ciclismul cu munca,” ne explică entuziasmat tânărul de 27 de ani. Mişcarea şi sportul sunt printre cei mai importanţi factori pentru o viaţă sănătoasă, iar avantajul de a combina pasiunea—în cazul lui Andrei, ciclismul—cu job-ul este un avantaj tot mai rar întâlnit.

Petrecând o zi întreagă pe bicicletă, faci suficientă mişcare încât poţi merge liniştit acasă şi să nu îţi mai baţi capul cu vreo sală de fitness. “Parcurg în jur de 65 de kilometrii pe zi,” spune Andrei, pe un ton modest, deja obişnuit cu acest stil de viaţă. În plus, străbătând oraşul zilnic, ajungi să-i cunoşti toate secretele. “În aceste nouă luni am reuşit să cunosc în mare parte tot oraşul, ceea ce deja îmi oferă un anumit confort în timpul serviciului,” relatează Andrei.

Viaţă activă, flexibilitate şi distracţie

Dacă te gândeşti să devii livrator, poţi fii sigur că vei avea un stil de viaţă foarte activ, dar şi distractiv în acelaşi timp. Întreg oraşul este locul tău de muncă, iar inevitabil te vei întâlni cu tot felul de situaţii amuzante în trafic sau cu clienţi care mai de care. Fiecare zi este o nouă experienţă, şi niciodată nu ştii ce aventuri te aşteaptă. În viaţa unui curier de mâncare, nu este loc de plictiseală şi rutină.

Un alt avantaj este acela că orele de lucru sunt flexibile, iar tu îţi faci programul în funcţie de preferinţe. Poate fi o oportunitate excelentă pentru un part-time job, mai ales dacă eşti student sau pur şi simplu vrei să faci un ban extra plimbându-te cu bicicleta prin oraş. În acest fel, îţi acoperi orele necesare de sport, şi eşti şi plătit pentru asta - win-win.

Ai nevoie doar de o bicicletă, de echipament corespunzător, şi de rucsacul special de delivery, şi eşti pregătit să înfrunţi traficul. “Îmi iau doar echipamentul, o sticlă de apă şi multă dispoziţie bună,” ne spune Andrei. El a fost foarte dornic să împărtăşească şi câteva situaţii comice de la job. 

Datorită simţului civic, există situaţii amuzante, dar şi jenante în trafic. De exemplu, când dau prioritate unei maşini şi îmi acordă prioritate în acelaşi timp, este amuzant că începem să ne privim şi nu ne putem decide cine pleacă mai întâi.” El ne-a explicat că se loveşte de nenumărate întâmplări şi aventuri în trafic, mai ales în orele de vârf.

Orele de vârf sunt între 14:00 şi 16:00, respectiv 20:00 şi 22:00 în zilele lucrătoare.” Aglomeraţia şi traficul nu i-au cauzat probleme niciodată lui Andrei şi nici nu l-au oprit din drum ca să ajungă cu zâmbetul pe buze la destinaţie, pregătit să şi el la rândul său să ofere un zâmbet în timp ce predă comanda de mâncare.

Cu ce este diferită livrarea de mâncare pe timp de pandemie?

Am discutat cu puţin cu Andrei şi despre situaţia actuală, şi despre cum i-a influenţat jobul această pandemie. De când cu COVID-19, există o cerere ridicată pentru home delivery, iar acest job a devenit unul esenţial. “Am simţit cu adevărat cât de recunoscători sunt oamenii faţă de noi, mai ales cei ce sunt expuşi zilnic.”

A fi un curier ciclist care livrează mâncare este un job extrem de satisfăcător, deoarece livrând mâncarea la uşa clienţilor, le faci ziua mai bună, iar tu îţi petreci timpul de lucru plimbându-te prin oraş, trăind în fiecare zi experienţe noi. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici