(P) Inovaţie în creditare. Credius lansează prima tehnologie de creditare care utilizează inteligenţa artificială

Credius lansează prima tehnologie de creditare, prin utilizarea inteligenţei artificiale. Creditul este acordat fără niciun fel de interacţiune umană, iar datorită automatizării totale, livrarea banilor către client se poate face într-un timp record, de doar 5 minute.

123 afișări
Imaginea articolului (P) Inovaţie în creditare. Credius lansează prima tehnologie de creditare care utilizează inteligenţa artificială

Credius îşi întăreşte poziţia de cea mai simplă, cea mai rapidă şi cea mai tehnologizată platformă de accesare a unui credit pentru nevoi personale.

În ianuarie 2021, Credius a lansat pe piaţa financiară din România primul credit online automatizat în proporţie de 100%, astfel reconfirmându-şi rolul de pionier în modelarea viitorului industriei financiare din România.

Tehnologia nouă este bazată pe o logică algoritmică ce nu mai necesită niciun fel de interacţiune umană. Soluţia oferită de Credius este disponibilă pentru orice persoană, atât pentru clienţii noi cu care compania nu a interacţionat încă, cât şi pentru clienţii existenţi.  

La momentul actual, pe piaţa României nu există soluţii similare care oferă clientului posibilitatea de a obţine un credit de nevoi personale atât de rapid şi uşor:

  1. Procesul începe prin completarea unei cereri de finanţare, scurte şi intuitive. Se utilizează cele mai moderne tehnologii pentru colectarea datelor solicitantului, inclusiv datele biometrice utilizate în procesul de identificare a acestuia. Astfel, pentru identificarea clientului, nu mai este necesară întâlnirea fizică, interviul video sau convorbirea telefonică;
  2. Analiza cererii. Procesul se bazează pe un algoritm de analiză unic în Romania, testat pe parcursul ultimilor 7 ani. Se oferă un răspuns complet automatizat în 80% din cazuri, chiar dacă clientul nu are un istoric de creditare;
  3. Semnarea electronică a contractului. După validarea acestuia, simplă pentru client şi securizată din partea companiei, are loc transferul imediat al fondurilor în contul bancar asociat cardului clientului. Astfel, creditul este disponibil imediat pentru orice deţinător de card emis de orice instituţie financiară din România.

Credius a pus la dispoziţia clienţilor săi o soluţie rapidă, cu reducerea maximă a oricăror interacţiuni fizice şi a timpului de aşteptare. Astfel, fie că solicitantul de credit este pe un vârf de munte sau chiar în afara României, fie că este weekend sau miezul nopţii, poate beneficia non-stop şi imediat de soluţia de creditare oferită de Credius. Are nevoie doar de conexiune la internet.

Datele personale ale solicitanţilor de credit sunt protejate şi prelucrate doar conform scopului adus la cunoştinţa persoanelor vizate, încă de la primul contact cu platforma de creditare.

Pentru companie, digitalizarea proceselor de business a făcut posibilă atât creşterea substanţială a capacităţii de procesare a solicitărilor de credit online, cât şi micşorarea fundamentală a costurilor operaţionale. Procesul de creditare nu se rezumă doar la modalitatea accesării creditului, ci şi la procesele interne pre şi post-contractuale. Digitalizarea întregului proces este miza cea mare, prin capacitatea de adaptare la schimbările rapide din piaţă, generate de legislaţie ori dinamica pieţei.

Astăzi, compania procesează şi gestionează zeci de mii de cereri şi contracte de credit, în fiecare lună, cu doar 40 de angajaţi. Iar în viitorul apropiat, îşi propune să aducă noi inovaţii care să depăşească chiar şi ultima realizare.

Despre Credius:

Din momentul lansării sale în 2013 pe piaţa financiară din România, Credius şi-a propus dezvoltarea unei noi modalităţi de acordare a creditelor, cu utilizarea ultimelor tehnologii disponibile. Credius şi-a asigurat locul bine meritat printre primele Fintech-uri originare din România. În 2017 Credius a implementat, pentru prima dată în Romania, semnarea digitală a contractului de credit folosind interviul video ca instrument de identificare a solicitantului şi utilizând semnătura electronică pentru semnarea contractului de credit. Soluţia oferită s-a bucurat de un real succes în piaţa financiară. Eforturile Credius de inovare au provocat şi concurenţa să mizeze pe factorul „tehnologie”. Astăzi, şi băncile, la mai bine de trei ani distanţă, anunţă adoptarea acestei tehnologii.

Pe calea inovării continue, Credius elaborează şi lansează soluţii digitale pentru satisfacerea cerinţelor clienţilor săi şi a unei pieţe în continuă dezvoltare, iar în viitorul apropiat planifică identificarea de noi parteneri pentru a extinde platforma de creditare online şi în alte state membre UE.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici