(P) Ofensiva Gazprom

Gigantul Gazprom isi calculeaza fiecare pas in batalia cu Europa pentru dominatia absoluta pe piata furnizarii de gaze in sudul continentului. Ofensiva ruseasca sporeste valoare actiunilor Gazprom din portofoliile investitorilor.

253 afișări
Imaginea articolului (P) Ofensiva Gazprom

(P) Ofensiva Gazprom

 

 

 

          

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul ca Gazprom, controlata in proportie de 50% de catre statul rus, are o singura tinta: anihilarea constructiei Nabucco, sprijinita de Uniunea Europeana cu scopul reducerii dependentei fata de gazele rusesti. Gazprom isi impune tot mai puternic propriul plan, South Stream, pentru a nu mai depinde, la randul sau, de Ucraina in transportul de gaze, dar si pentru a domina absolut reteaua de gaze din sudul continentului.

Dar, in timp ce Nabucco - proiect prin care Bruxelles doreste sa pompeze gaz Europei, inclusiv Romaniei, din Asia Centrala via Turcia si in sudul Europei, sta pe loc, rusii inainteaza clar pe "campul de lupta". Ei au inceput deja lucrarile la South Stream, reteaua de distributie prin intermediul careia Rusia intentioneaza sa transporte gaze pentru 38 de milioane de gospodarii din sudul Europei, incepand cu 2015, adica 63 miliarde metri cubi de gaz pe an. Reteaua va avea 2.400 de kilometri si va traversa Marea Neagra, transportand gaz din Rusia, prin Bulgaria, Serbia, Ungaria, Slovenia, pana in Italia. De cealalata parte, Nabucco, proiect in valoare de 15 miliarde de euro, a fost intarziat in repetate randuri, in lipsa investitiilor si a semnarii unor acorduri cu anumite tari furnizoare de gaze.

Urias si pe pietele de capital

Gazprom detine jumatate din actiunile consortiului transportatorului South Stream, ale carei operatiuni le si conduce. Constructia va fi terminata in 2015, iar valoarea proiectului este estimata la 16 miliarde de euro. South Stream va fi complementar gazoductului sau nordic, Nord Stream, finalizat in 2011, prin care se transporta 55 millioane metri cubi de gaz rusesc, prin Marea Baltica, catre Germania si vestul Europei, ocolind Polonia si Ucraina. Gazprom si subsidiarele sale sunt implicate in explorarea si productia de gaze, transportul si vanzarea de gaze in Federatia Rusa si peste granita, stocarea de gaze, productia de petrol si gaze condensate, procesarea petrolului, gazelor condensate si a altor hidrocarburi.

Forta Gazprom se simte si pe piata de capital. La Bursa din Moscova, titlurile Gazprom sunt printre cele mai lichide, in conditiile in care circa 30% din volumul tranzactionat intr-o zi reprezinta transferurile cu actiunile gigantului rus. Titlurile companiei au cea mai mare pondere in indicii MICEX-RTS si reprezinta mai mult de un sfert din MSCI Russia Standard Index si MSCI Russia Large Cap Index. Gazprom este a doua mare companie din indicele MSCI EM Index.   

Godwin Austin, prin intermediul platformei Markets.com ofera posibilitatea oricarui investitor sa faca direct tranzactii cu actiuni Gazprom. Apeland la o platforma de tranzactionare puternica, asemenea platformei Markets.com, nu trebuie decat sa dai startul la tranzactii avand  asistenta tehnica asigurata.          

Esti pregatit sa investesti in Gazprom?

Godwin Austin este un introducing broker pentru Markets.com si Trade.com platforme investitionale globale cu o infrastructura robusta, dezvoltata in peste 100 de tari si in 14 limbi, operate de catre Safecap Investments Limited. Despre Godwin Austin este cunoscut faptul ca ofera, prin intermediul partenerilor sai, instrumente de investitii precum: CFD-uri pe actiuni, obligatiuni, indici, marfuri, si Forex.

Poti alege sa incepi cu tranzactii demo sau sa tranzactionezi direct, pe bani adevarati. Un lucru este insa clar, fie ca esti in faza de initiere, fie ca vrei sa iti sporesti expunerea pe pietele globale, ai nevoie de o platforma de tranzactionare puternica si sigura. Prin Godwin Austin, pe Markets.com beneficiezi de un mediu de tranzactionare securizat, pentru ca sunt utilizate toate mijloacele tehnice necesare pentru protejarea sistemelor de date.

Poti fi si tu unul dintre clientii Markets.com accesand www.godwin-austin.com si vei beneficia de suport 24 de ore, analize financiare personalizate, semnale de tranzactionare prin sms,  educatie financiara, webinarii si seminarii gratuite locale si internationale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici