12 septembrie - ziua in care se voteaza „cu frica de Dumnezeu”

Ieri, ierarhii Bisericii Ortodoxe Române (BOR) au decis ca noul Patriarh sa fie ales in data de 12 septembrie. Mai ramâne o luna de zvonuri, speculatii, fel de fel de scrisori si colaborari cu fosta Securitate, declaratii din surse neoficiale si alte grozavenii ce umplu cu succes paginile ziarelor si spatiul de emisie al televiziunilor.

1 afișare
Imaginea articolului 12 septembrie - ziua in care se voteaza „cu frica de Dumnezeu”

12 septembrie - ziua in care se voteaza „cu frica de Dumnezeu”

Moartea Patriarhului Teoctist a generat un circ mediatic „condimentat” cu dosare ale prelatilor BOR, liste „negre” de colaboratori cu Satana si, cum nu puteau lipsi, implicatii politice. Singurul lucru care este cert este ca noul Patriarh va fi ales pe 12 septembrie. Potrivit site-ului hotnews.ro, candidatul propus de Sfântul Sinod al BOR, care va obtine, la votul din Colegiul Electoral Bisericesc, majoritatea absoluta, va deveni noul Patriarh. Forumul Civic Românesc (FCR) a cerut Consiliului National pentru Studierea Arhivelor fostei Securitati ca, pâna la alegerea noului patriarh, sa dea publicitatii dosarele ierarhilor Bisericii Ortodoxe Române. FCR a mers mai departe si nu s-a ferit sa acuze CNSAS de tainuirea unor dosare. La rândul lui, Colegiul a depus cereri la SRI si SIE pentru verificarea posibililor candidati pentru scaunul patriarhal. Este vorba despre o reverificare ce vizeaza aproximativ 12 persoane, mitropoliti si arhiepiscopi. Si, cum politica nu poate sa stea departe de cele sfinte si tot incearca sa-si bage coada, Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, ÎPS Bartolomeu, face un apel catre clasa politica în care cere fortelor politice, „fie ele de suprafata sau oculte, sa-i respecte Bisericii dreptul si libertatea de a-si alege singura patriarhul, în conformitate cu canoanele si legiuirile proprii, chiar daca s-ar întâmpla ca vreunul din candidati sa le solicite sprijinul”

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici