2011, un an greu, în care vom trăi din împrumuturi

Anul 2011 se anunţă dificil atât pentru români, cât şi pentru autorităţi. Dar şi plin de speranţe. Estimările Ministerului de Finanţe arată că economia va înregistra o creştere timidă de doar 1,5%, care însă nu se va putea simţi şi în buzunarele românilor. Totodată, bugetul mai prevede un deficit de 4,4% din PIB, iar pentru încadrarea în această limită cheltuielile de personal au fost limitate la 39 miliarde de lei.

2 afișări
Imaginea articolului 2011, un an greu, în care vom trăi din împrumuturi

2011, un an greu, în care vom trăi din împrumuturi

Însă statul român consumă mai mult decât are şi din acest motiv datoria publică guvernamentală va înregistra o creştere corespunzătoare necesităţilor de finanţare a deficitului bugetar. Astfel, Ministerul de Finanţe a estimat un nivel al datoriei publice guvernamentale de 39,5% din PIB. Serviciul datoriei publice din 2011, adică banii pe care statul trebuie să-i achite pentru rate, dobânzi şi comisioane, se ridică la 14,1 miliarde de euro, dintr-un buget de 35 miliarde de euro. Astfel, peste o treime din PIB reprezintă plata ratelor şi dobânzilor la împrumuturile anterior contractate.

Citeste toata stirea pe www.jurnalul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici