A incendiat 37 de nave

Actualul preşedinte, Traian Băsescu, a fost implicat în iarna 1981/1982 într-un accident de proporţii, care a rămas în istoria marinei moderne. 37 de nave au fost incendiate în portul francez Rouen, iar Sena a fost poluată de nava condusă de actualul şef al statului. Despre acest eveniment din cariera sa profesională preşedintele Băsescu păstrează tăcerea, chiar dacă la un moment dat şi-a recunoscut vina în incident şi faptul că a înşelat autorităţile franceze. O explicaţie adusă de un fost marinar ar putea fi aceea că Băsescu a fost făcut căpitan de cursă lungăde PCR, cu binecuvântarea Securităţii, fără a avea experienţa necesară.

1 afișare
Imaginea articolului A incendiat 37 de nave

A incendiat 37 de nave

Jurnalul Naţional prezintă şi proba falsificării probelor accidentului din 1981/1982, recunoscută chiar de Traian Băsescu. Luni, Băsescu îl va primi la Bucureşti pe omologul său francez, Nicolas Sarkozy. În declaraţia lui Băsescu, pe care o prezentăm integral, acesta recunoaşte faptul că a falsificat probele unui accident din Portul Rouen pentru a se salva şi a păcăli statul francez. Accidentul cauzat de Băsescu are şi o altă explicaţie: actualul preşedinte a fost făcut căpitan de cursă lungă fără a fi respectate prevederile legale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici