A trecut in vesnicie Patriarhul romanilor

Teoctist a decedat in dupa-amiaza zilei de ieri, la ora 17.00, in urma unui stop cardiac, la varsta de 92 de ani. Patriarhul fusese internat la sectia de Urologie a spitalului “Fundeni”, pentru efectuarea unei operatii la prostata. Desi interventia chirurgicala s-a desfasurat in conditii bune, pe fondul unei complicatii, Patriarhul Teoctist a decedat.

1 afișare
Imaginea articolului A trecut in vesnicie Patriarhul romanilor

A trecut in vesnicie Patriarhul romanilor

Decesul a fost consemnat de o comisie a Spitalului Clinic Fundeni, formata din medicii prof. dr. Ionel Sinescu, seful Centrului de Chirurgie Urologica, prof. dr. Dan Tulbure, seful Centrului Anestezie Terapie Intensiva si dr. Constantin Popa, managerul Institutului Clinic Fundeni, care au explicat ca, in perioada postoperatorie, pe fondul unor suferinte cronice mai vechi, s-a dezvoltat o suita de complicatii cardiace, care a culminat cu o oprire a cordului ce nu a raspuns la manevrele de resuscitare. Cel care a fost pentru mai bine de doua decenii Parintele spiritual al tuturor romanilor, inchinandu-si intreaga viata si slujire poporului pe care l-a iubit cu devotament si jertfelnicie, a plecat dintre noi cu aceeasi discretie ce i-a caracterizat intreaga existenta, spre a fi pururea rugator pentru credinciosii care l-au iubit si ascultat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici