Află cum încasează bancherii ratele la creditele concurenţei

Aveţi credit la o bancă şi singura unitate din oraş s-a închis? Nu vă faceţi speranţe că a renunţat la banii pe care îi datoraţi - de acum va trebui să mergeţi să plătiţi rata la concurenţă.

5 afișări
Imaginea articolului Află cum încasează bancherii ratele la creditele concurenţei

Află cum încasează bancherii ratele la creditele concurenţei (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Ceva ce părea de neimaginat în anii de boom - ca o bancă să colecteze ratele la creditele vândute de unul dintre competitorii săi, aşa cum o face spre exemplu pentru o companie de utilităţi - apare acum ca o soluţie firească, utilizată de tot mai mulţi bancheri puşi în situaţia de a se retrage de pe anumite pieţe. În mod similar cu furnizorii de utilităţi care şi-au externalizat încasarea facturilor, şi băncile care apelează la astfel de soluţii suportă comisionul aferent transferulului, astfel încât să nu apară costuri suplimentare pentru clienţi.

"Dacă într-o anumită localitate banca nu mai este prezentă din motive de readaptare a întregii reţele teritoriale, e firesc să se stabilească parteneriate cu alte bănci, astfel încât clienţii să nu fie afectaţi, să îşi păstreze beneficiile", precizează reprezentanţii MKB Nextebank, un jucător de talie redusă, care a închis mai multe unităţi în cadrul unui proces de reorganizare.

Citeşte mai multe despre cum încasează bancherii ratele la creditele concurenţei pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici