Ai plăti 61.000 de euro pentru o vacanţă? Care sunt cele mai scumpe sejururi

Cazare la Burj al Arab, luxosul hotel de şapte stele din Dubai, croaziere de câteva săptămâni, circuite de zece zile în Beijing, Macao sau Hong Kong, toate după un zbor cu avionul la business class urmat de transfer la hotel cu elicopter sau limuzină - aşa arată câteva dintre vacanţele de lux cumpărate de români în acest sezon.

12 afișări
Imaginea articolului Ai plăti 61.000 de euro pentru o vacanţă? Care sunt cele mai scumpe sejururi

Ai plăti 61.000 de euro pentru o vacanţă? Care sunt cele mai scumpe sejururi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Pentru astfel de vacanţe, turiştii au plătit câteva zeci de mii de euro, cel mai scump pa­chet fiind vândut cu 61.000 de euro unei familii de cinci persoane.
"Au ales să plece trei săptămâni în Sar­di­nia şi apoi în Franţa, cu cazare la cele mai luxoase hote­luri din zo­nă. Familia care a plătit 61.000 de euro a ajuns în Sardinia după ce a zburat la busi­ness class, iar la aeroport a fost aşteptată de o limuzină", susţine Sorin Văduvoiu, direc­to­rul executiv al agenţiei de turism Perfect Tour, cu afaceri de 20,7 mil. euro anul trecut.

ZF a solicitat de la cele mai mari cinci agen­ţii de turism de pe piaţă date legate de cele mai scumpe vacanţe vândute anul aces­ta. Cele mai scumpe 14 vacanţe cum­pă­ra­te de români anul acesta de la companiile Hap­py Tour, Eximtur, Perfect Tour sau J'info Tours au costat în total 420.000 de euro. Toate au ca destinaţie zone din străinătate.

Dacă în general cei mai mulţi români aleg vacanţe la preţuri cuprinse între 400 şi 600 de euro, 14 familii din ţară au plătit pen­tru o vacanţă cât ar fi plătit pentru un apar­ta­ment de două camere în Capitală.

"Anul acesta înregistrăm o creştere con­sistentă pe segmentul luxury. Clienţii VIP sunt pretenţioşi şi solicită o foarte mare aten­ţie în pregătirea unei călătorii", susţine Sorin Văduvoiu.

Citeşte mai multe despre cele mai scumpe vacanţe pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici