Blocuri „la minut“, ultima ţeapă imobiliară inventată la Bucureşti

Evoluţia rapidă, anormală, a pieţei imobiliare din zona Capitalei a creat un nou tip de infractor: dezvoltatorul imobiliar ilegal. În ultima vreme a luat amploare un fenomen ciudat, care nu are legătură cu afa­cerile, ci mai degrabă cu un sistem public corupt. Tot mai mulţi aşa-zişi oameni de afaceri vânează tere­nuri de 600-800 metri pătraţi, în zone rezidenţiale cu locuinţe care au cel mult un etaj şi mansardă.

1 afișare
Imaginea articolului Blocuri „la minut“, ultima ţeapă imobiliară inventată la Bucureşti

Blocuri „la minut“, ultima ţeapă imobiliară inventată la Bucureşti

Iau terenul la preţuri de maximum 500.000 euro şi trântesc rapid un bloc, cu încă vreo 500.000 de euro, fără autorizaţii şi avize. Din vânzarea apartamentelor la 1.500 de euro metrul pătrat iese un profit de peste 100 la sută. Cea mai vânată zonă este, de departe, sectorul 1. În ultimul an şi jumătate, inspectorii de aici au dat 400 de sancţiuni, iar în 11 cazuri au trimis dosarele organelor de cercetare penală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici