BNR a mutat. Acum este randul bancilor

Decizia prin care BNR a decis sa mentina la 10% nivelul dobanzii-cheie si sa nu mai retina bancilor, din 24 mai, 40% pentru resursele in valuta atrase pe termen lung este binevenita in opinia analistilor, deoarece bancile vor primi un balon de oxigen, prin eliberarea a 2-4 miliarde euro.

1 afișare
Imaginea articolului BNR a mutat. Acum este randul bancilor

BNR a mutat. Acum este randul bancilor

Bancherii spun ca valuta eliberata spre sfarsitul lui mai va stimula creditarea si este posibila si o reducere a dobanzilor, pe masura ce economia va capata incredere, in acest moment potentialii imprumutati manifestand retinere. Analistii spun ca ar fi de preferat ca sumele sa se indrepte catre proiecte de investitii, si nu spre consum. Iesirea acestor sume din conturile BNR va fi va fi compensata de intrarea primei transe de la FMI, de 5 miliarde euro.


Citeste toata stirea pe www.romanialibera.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici