BNR sfătuieşte băncile greceşti să-şi facă rezerve de lichiditate

Cele şase filiale de bănci elene au fost la banca centrală să discute planuri de acţiune care să intre în funcţiune la nevoie.

4 afișări
Imaginea articolului BNR sfătuieşte băncile greceşti să-şi facă rezerve de lichiditate

BNR sfătuieşte băncile greceşti să-şi facă rezerve de lichiditate (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Băncile locale cu capital elen, dintre care două sunt în top 10, trebuie să-şi mărească lichiditatea şi să-şi pregă­tească rezerve în eventualitatea agravării problemelor cu care se confruntă băncile-mamă din Grecia - este una dintre cele mai importante recomandări făcute de BNR în contextul tensiunilor externe.

Şefii filialelor de bănci elene s-au întâlnit luni cu oficiali ai BNR pentru a discuta planurile de măsuri preventive care ar putea fi aplicate în ipoteza apariţiei unor probleme în relaţiile de finanţare cu băncile-mamă.

"A fost o discuţie de informare reciprocă în care am trecut în revistă măsurile care se pot lua dacă apar necazuri pe relaţia cu băncile-mamă. Preventiv, le-am recomandat să-şi crească lichiditatea, să-şi asigure rezerve pentru a contracara eventuale efecte de contaminare", a spus Nicolae Cinteză, directorul Direcţiei Supraveghere din BNR.

Citeşte mai multe despre recomandările făcute de BNR în contextul tensiunilor externe pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici