„Bursa şi-a construit o bază solidă în ultimii 15 ani. Din păcate nu s-a clădit foarte mult pe această fundaţie“

Bursa de la Bucureşti a debutat în 1995 cu mai puţin de zece companii listate, dar a ajuns în trei ani să adune peste 120 de emitenţi. Adăugând şi cele peste 5.500 de companii de pe RASDAQ, piaţa de capital cuprindea în 1998 tot ce era mai reprezentativ în economie. Acum pe Bursă sunt 74 de companii, iar RASDAQ-ul mai numără 1.300, dintre care majoritatea sunt inactive.

6 afișări
Imaginea articolului „Bursa şi-a construit o bază solidă în ultimii 15 ani. Din păcate nu s-a clădit foarte mult pe această fundaţie“

„Bursa şi-a construit o bază solidă în ultimii 15 ani. Din păcate nu s-a clădit foarte mult pe această fundaţie“

Bursa românească a parcurs un traseu oarecum invers faţă de piaţa poloneză, principalul reper din regiune, astfel că decalajul dintre cele două pieţe, în loc să se reducă în ultimii ani, s-a adâncit şi mai mult. BVB şi RASDAQ au avut încă din primii ani un număr foarte mare de companii listate, rezultate din programul de privatizare în masă, pe care însă nu a reuşit să şi le păstreze şi din cauza legislaţiei deficitare.

Citeste toata stirea pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici