Care sunt marile fraude financiare din lume şi din România. De la Ponzi şi Madoff la Caritas şi FNI

Mirajul unor castiguri facile îi impinge pe o parte din oameni să aibă încredere în promisiuni de multiplicare a sumelor investite, iar pe o altă parte să profite de naivitatea primilor. Aşa au apărut jocurile de tip piramidal, în care au fost investite sute de miliarde de dolari de-a lungul anilor, iar pierderile au fost înzecite.

23 afișări
Imaginea articolului Care sunt marile fraude financiare din lume şi din România. De la Ponzi şi Madoff la Caritas şi FNI

Care sunt marile fraude financiare din lume şi din România. De la Ponzi şi Madoff la Caritas şi FNI (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Anul trecut, de exemplu, unul dintre cei mai respectaţi oameni de pe Wall Street, Bernie Madoff, a primit cea mai mare pedeapsă - 150 de ani de închisoare, pentru o inginerie financiară care a funcţionat zeci de ani şi cu care a înşelat mii de oameni. Românii nu sunt nici ei străini de asemenea înşelăciuni - afaceri gen Caritas, Gerald sau FNI au luat fiinţă pentru a potoli foamea de bani a unui popor sarac, abia ieşit din comunism.

Citeşte mai multe despre istoria marilor fraude financiare pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici