Cât câştigă românii care muncesc pe vasele de croazieră. Mirajul slujbelor pe mare

Un vapor de 80 de metri lungime, botezat ''Physalia'', acoperit de patru grădini. O asemenea capodoperă au gandit proiectanţii belgieni, care susţin că nava nu are nevoie de combustibil clasic. Ba dimpotrivă, pe masură ce înaintează pe un fluviu, precum Dunărea, Eufratul sau Tamisa, turbinele ei vor purifica apa, dar vor produce în acelaşi timp şi energia electrică, necesară deplasării.

15 afișări
Imaginea articolului Cât câştigă românii care muncesc pe vasele de croazieră. Mirajul slujbelor pe mare

Cât câştigă românii care muncesc pe vasele de croazieră. Mirajul slujbelor pe mare (Imagine: Cristi Preda/Mediafax Foto)

Indiferent de starea spirituală în care te afli trebuie în permanenţă să fii cu zambetul pe buze şi să fii la dispoziţia lor, să le îndeplineşti dorinţele", povesteşte una dintre cameristele angajate pe navă. La fel ca ea, fara să crâcnească, şi ospătarii cară zilnic mii de farfurii şi nu uită să facă plecăciuni în faţa clienţilor. Daca nu sunt plăcuţi, nu primesc bacşis şi nu fac bani pentru acasă.

Românii sunt apreciaţi pentru că sunt muncitori. Şi îi găsim peste tot. Unii ajung să organizeze evenimente artistice pe vapor sau să administreze cabinele echipajului.

"Eu îţi dau problema, tu o rezolvi, nu ca «nu se poate», o rezolvi, de asta eşti aici, ai venit pe barcă. Vin numai cei mai buni", spune administratorul cabinei.

Află mai multe despre munca pe vasele de croaziră pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici