Ce efecte are criza asupra monedelor din Est

Monedele statelor est-europene s-au numărat printre cei mai slabi performeri de pe piaţa valutară în această săptămână, în condiţiile în care îngrijorările legate de economia mondială şi de situaţia din Europa au determinat investitorii să vândă monedele şi obligaţiunile ţărilor emergente, scrie MarketWatch.

5 afișări
Imaginea articolului Ce efecte are criza asupra monedelor din Est

Ce efecte are criza asupra monedelor din Est (Imagine: Mediafax Foto)

Temerile privind problema datoriilor din zona euro şi perspectiva încetinirii economiilor europene apasă pe monedele est-europene de câteva luni, iar vânzarea acestor active a continuat şi săptămâna aceasta.

Forintul ungar a continuat să piardă teren din cauza îngrijorărilor provocate de planul guvernului de a-i ajuta pe cei care au credite în valută. Planul ar trece pierderile cauzate de diferenţele de curs valutar de la gospodării în seama băncilor creditoare.

Citeşte mai multe despre efectele crizei asupra monedelor din Est pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici