Centrala nucleară din fiare vechi

În ciuda protestelor ecologiştilor, în Bulgaria se construieşte o nouă centrală nucleară. Proiectul a obţinut finanţarea europeană şi va fi realizat folosindu-se o tehnologie sovietică.

1 afișare
Imaginea articolului Centrala nucleară din fiare vechi

Centrala nucleară din fiare vechi

"La Centrala Nucleară Belene se construieşte folosindu-se componente sovietice ieşite din uz" este semnalul de alarmă tras de organizaţia ecologistă "Friends of the Earth Europe". Centrala de la Belene de la 100 de kilometri de Bucureşti a făcut obiectul mai multor reclamaţii în anii ’90 din partea României şi a mai multor organizaţii ecologiste până s-a renunţat la construcţie. Aceasta a fost recent reluată iar la Bucureşti nu se mai spune nimic cu toate că acum mai mulţi ani centrala era considerată un mare pericol. Anul trecut, preşedintele Băsescu lăuda proiectul şi " excelenta colaborarea româno-bulgară".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici