Cine sunt executivii care au primit pe mână afaceri de sute de milioane de euro în ultimul an

Cea de-a patra ediţie a anuarului "Who’s Who in Business România 2011. Cei mai importanţi 1.000 de oameni de business" editat de Ziarul Financiar scoate la iveală cele mai importante mişcări de trupe la nivel de top management: aproape 180 de manageri au fost schimbaţi în ultimul an, semn că atât multinaţionalele, cât şi companiile cu acţionariat românesc au simţit nevoia de a schimba direcţia de business.

16 afișări
Imaginea articolului Cine sunt executivii care au primit pe mână afaceri de sute de milioane de euro în ultimul an

Cine sunt executivii care au primit pe mână afaceri de sute de milioane de euro în ultimul an (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"Faţă de anii anteriori, am observat mai multe schimbări la nivel de top mana­gement, având în vedere că am avut 10-15 proiecte de recrutare la nivel de general manager. Mulţi au plecat pentru că au apărut alte oportunităţi sau pentru că au fost rechemaţi în ţările din care proveneau", este de părere Mihaela Damian, unul dintre cei mai cunoscuţi head-hunteri de pe piaţa locală, care conduce în prezent firma de executive search SpenglerFox, parte a grupului irlandez Grafton. Cele mai multe schimbări la nivel de top management au fost în sectoare precum bunuri de larg consum, în servicii financiare sau în construcţii şi real estate.

Faţă de ediţia de anul trecut, numărul de manageri nou-intraţi în anuar a crescut cu 40 de persoane.

Peste 260 dintre cei mai importanţi oameni din businessul autohton sunt expaţi, cei mai mulţi dintre aceştia (51) aflându-se la conducerea băncilor străine de pe piaţa locală şi în sectorul bunurilor de larg consum, unde aproape 40 de executivi sunt de origine străină.

"Salariile lunare pe care le primesc românii aflaţi la conducerea acestor com­panii variază între 5.000 şi 10.000 de euro, iar cele ale expaţilor încep de la 8.000- 9.000 de euro şi pot ajunge până la 20.000 de euro pe lună. La acestea, se adaugă bonusul care variază între 20 şi 30% din salariul brut anual al executivului plus alte beneficii", mai spune Mihaela Damian.

Companii precum Orange, Vodafone, PepsiCo sau Porsche sunt doar câteva dintre multinaţionalele care, deşi au o prezenţă locală de mult timp, au preferat să înlo­cuiască expaţii aflaţi la conducerea filialelor locale cu alţi expaţi.

Află cine sunt cei mai importanţi oameni de business pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici